Через пожежі пожнивних залишків на Кіровоградщині стаються ДТП

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Протягом тижня на Кіровоградщині виникло щонайменше 5 пожеж пожнивних залишків, які спричинили задимлення доріг. Це стало причиною кількох ДТП. Керівництво області доручило поставити на контроль питання відповідальних за безпеку на полях.

Про це під час апаратної наради в ОДА повідомив заступник голови ОДА Сергій Коваленко – передає кореспондент Першої електронної.

“Зокрема, 1 серпня виникла пожежа пожнивних залишків у Кіровоградському районі. 2 серпня горіли 4 гектари полів – у Знам’янському районі. Тут була проведена комісія з питань техногенно-екологічної безпеки, надзвичаних ситуацій, адже задимленість була на автодорозі, що проходить поряд. В Устинівському районі 2 серпня сталася пожежа, Голованівський район – 4 серпня. На задимленій ділянці Благовіщенське-Миколаїв  три автомобілі потрапили в ДТП – одна особа травмована. Тобто знову на території нашої області відбувається задимлення автодоріг. Шість померлих в результаті задимлення дороги у Благовіщенському районі, про що уже неодноразово говорили. Невже цього мало?” – зазначив заступник голови ОДА Сергій Коваленко.

У зв’язку з тим, що на Кіровоградщині часто відбувається задимлення доріг через пожежі пожнивних залишків, Сергій Коваленко дав доручення керівникам РДА та об’єднаних територіальних громад проінформувати орендарів та власників землі про те, що пожежі пожнивних залишків реєструються і управлінням з питань цивільного захисту населення. Окрім того, буде формуватись щомісячний звіт цих подій – службова записка з переліком тих, хто несе відповідальність за пожежну безпеку на полях. Згідно Кодексу цивільного захисту населення, це власники та орендарі земель.

Нагадаємо, 27 липня у зведених даних за добу ДСНС області повідомила про ще одну ДТП, яка була спричинена пожежою на полях. Благовіщенський р-н, поблизу с. Шевченко, 267 км автодороги Київ-Одеса: виникло зіткнення 9 транспортних засобів та пожежа шести з них (4 легкових автомобіля та 2 мікроавтобуса). На місці події 3 особи загинуло та  9 осіб травмовано, з них 2 дитини, яких госпіталізовано до Благовіщенської ЦРЛ. Причина пожежі – встановлюється.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар