Кіровоградщина: СБУ та прокуратура “накрили” медичних фальсифікаторів

Понад 22 тонни контрафактних медпрепаратів, у тому числі пігулок, медицинського спирту та обладнання, було вилучено днями на потужностях підпільного бізнесу в Дніпропетровській та Харківській областях.

Руку до даного резонансного викриття доклали прокуратура та СБУ Кіровоградської області, які вийшли на слід зловмисників,  “розмотавши” зв’язок підробної продукції, яку виявили в тому числі і в обласній лікарні, з ділками сусідніх областей.

“За попередніми даними, починаючи з минулої осені, підпільні фармацевти встигли продати продукції на суму понад 19 млн грн, реалізуючи її в 5 областях України. Серед них була і Кіровоградська область. Пересилку власної продукції “підприємці” здійснювали через “Нову пошту”, на складах якої й було виявлено значну частину товару”, – розповів на брифінгу начальник слідчого відділу Кіровоградської обласної прокуратури Сергій Чеботарьов.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження. До слідчого прокуратури звернувся власник фармбізнесу громадянин Індії (та його адвокат), які запропонували за закриття справи 35 тисяч доларів хабара. Провівши усі необхідні підготовчі роботи, прокуратура та СБУ зафіксували факт передачі частини вище згаданої суми. Вона фігуруватиме як доказ на судовому засіданні по даній справі.

13782231_1703907009872999_4941829582631718864_n

“Насправді у власника підпільного бізнесу був підготований цілий сценарій тиску на органи прокуратури. “Підприємець” та його адвокат планували звертатись зі скаргами до Генпрокуратури, НАБУ та навіть Посольства Індії”, – прокоментував ситуацію начальник сектору по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією СБУ Кіровоградської області Сергій Скок.

Читайте також: Як прокуратура і СБУ Кіровоградщини затримували хабарників

За інформацією спікерів брифінгу, сьогодні Ленінський районний суд  обиратиме для “ділків” запобіжний захід.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар