Кіровоградщина: покарання знайшло вбивць самотнього чоловіка аж через рік

Ілюстрація

На Кіровоградщині поліцейські розшукали трьох осіб, які скоїли вбивство самотнього чоловіка, щоб заволодіти його житлом. Про це повідомляє сектор комунікації ГУНП в Кіровоградській області.

Про тяжкий злочин, скоєний із корисливих мотивів, стало відомо лише через рік. До того потерпілий з різних причин по кілька місяців не бував вдома, тож його зникненню сусіди не надали жодного значення. Не зверталися із заявою до поліції і родичі чоловіка, адже поряд із собою він нікого не мав. Після отриманої інформації про можливе вбивство і до моменту встановлення та затримання підозрюваних осіб оперативникам знадобилося менше трьох діб. За скоєне трьом громадянам, віком від 20 до 22 років, загрожує тюремний строк терміном до 15 років або довічне ув’язнення.

«Оперативну інформацію про зникнення 44-річного жителя міста Олександрії поліцейські отримали в середині червня цього року. Як з’ясувалося, однокімнатна квартира у центрі міста дивним чином перейшла у власність третіх осіб. Про колишнього власника ніхто з сусідів і гадки не мав, бо раніше траплялося, що він по півроку не бував вдома. Поки хворий на наркоманію чоловік знаходився у лікувальному закладі, помешкання у нього винаймали сторонні люди.

Працівники відділу розкриття злочинів проти особи управління карного розшуку обласного главку виїхали до Олександрійського району, встановили і затримали зловмисників, причетних до зникнення чоловіка, та з’ясували, де сховано тіло потерпілого», – розповів начальник Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Сергій Кондрашенко.

Пригода сталася у травні минулого року. Троє громадян, добре знайомих між собою ще з сиротинця, після того, як залишили заклад переїхали до Олександрії, винайняли житло у майбутньої жертви та влаштувалися на роботу. Отриманих прибутків молодикам вистачало на нормальне життя, однак мрія одного з них мати власний автомобіль підштовхувала до того, аби вигадати оборудку для швидкого збагачення.

«Ідею» вбити чоловіка на початку серйозно не сприйняли двоє його друзів, однак обіцянка отримати готівкою гроші згодом таки змінила їх думку.

Після повернення потерпілого додому, двоє зловмисників покликали громадянина «на розмову», начебто аби владнати невирішені справи з його майном і навіть підмовили взяти з собою документи на квартиру в місті Олександрія. Після зустрічі з третім спільником, всі разом виїхали за межі села, де на узбіччі польової дороги, власника житлової площі задуши, а тіло закопали у лісосмузі.

Вже наступного дня один із підозрюваних «виміняв» документи на квартиру, що належала потерпілому, на неновий автомобіль ВАЗ 2108, двом товаришам пообіцяв виплатити їх частину грошей після того, як продасть транспортний засіб, однак протягом року свою обіцянку так і не виконав.

Зловмисник дійсно згодом продав легковика, та на виручені гроші купив собі більш нову вживану машину. Його друзі в цей час постійно отримували лише обіцянки, ніхто й не збирався «ділитися» з ними жодною копійкою.

Особливо не переймаючись чужими грішми, наймолодший із нападників через деякий час почав відчувати докори сумління. Коли чоловіка зустріли оперативники, довго мовчати він не зміг.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». За скоєне трьом підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років, або довічне ув’язнення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар