У Світловодську двоє машиністів отруїлися випарами метану. Місцеві мешканці у таку версію не вірять

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Трійцю у Світловодському районі загинуло дві людини: машиністи селищної каналізаційно-насосної станції задихнулися на робочому місці від отруйних випаровувань прийомного резервуару.

Як пише “Світловодськ”, на ранок 19 червня машиністка 1962 р. н., готуючи КНС для передачі зміни, спустилася чистити решітку прийомного резервуару. Там вона знепритомніла. Її змінник, 1950 р. н., прийшовши на об’єкт, зазирнувши униз резервуару, помітив лежачу жінку. Вірогідно, він кинувся її рятувати. Та знепритомнів на східцях. Ближче до обіду працівник КП “Водограй”, у підпорядкуванні якого знаходиться ця КНС, проходив повз неї. Побачив два велосипеди, що належали машиністам. Вирішив поцікавитись: чому їх два, а не один. Побачивши, непритомних працівників – викликав швидку.

“Швидка” прибула за кілька хвилин. Чоловік був вже мертвий. У жінки ще теплилось життя — її було негайно доправлено до реанімаційного відділення Світловодської ЦРЛ. Але і її врятувати не вдалося — вона померла учора, 21 червня.

Той самий резервуар

Як повідомив “Світловодську” перший заступник начальника Управління держпраці Роман Зябліков, офіційних паперів про результати розтинів двох небіжчиків у даної комісії, яку очолює представник цього ж управління Галина Спіріна, поки що не надійшло. А от з інших більш-менш поінформованих джерел стало відомо, що причиною смертей машиністів стало отруєння сірководнем — газ, який утворюється при гнитті залишків рослинних і тваринних організмів і розкладі інших органічних речовин.

Із такою інформацією не погоджуються місцеві мешканці. Адже, оскільки жінка пробула у місці ризику довше, то її серце повинно було зупинитись раніше, ніж чоловіка, який прибув пізніше.

Проте нараз вже є й офіційна інформація від поліції: “19.06.2016 о 14:50 до чергової частини Світловодського відділу поліції надійшло повідомлення від директора КВКП “Водограй” про те, що в м. Світловодськ смт. Власівка по вул. Лівеобережній 9 на КВКП “Водограй” їхні співробітники 1950 р.н та 1962 р.н, які працюють машиністами насосних установок КВКП “Водограй”, знаходячись у каналізаційному резервуарі насосної станції отруїлися випарами метану.

В результаті чого 66-річний чоловік помер на місці, жінка — померла в лікарні. За даним фактом слідчим розпочато кримінальне провадження за ч 2 ст. 272 (Порушення правили безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Триває розслідування”, – йдеться в повідомленні.

За матеріалами сайту “Світловодськ”

Фото сайту

Поширити:

Залишити коментар:

коментар