На Кіровоградщині спіймали серійних злочинців

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Працівникам карного розшуку вдалося викрити злодіїв, які протягом кількох місяців обкрадали магазини та офіси обласного центру. За незаконні оборудки зловмисники виручили близько 20 тисяч гривень.

«На території міста було скоєно низку крадіжок із закладів торгівлі господарськими товарами, магазинів, які займаються реалізацією вікон та дверей, а також з офісних приміщень, – повідомив начальник Кіровоградського відділу поліції Ігор Пайлик. – Камера відеоспостереження, розміщена на одній з будівель, зафіксувала зловмисників. За орієнтуванням правоохоронці вийшли на слід крадіїв та доставили їх до відділу поліції для дачі показів. «Серійниками» виявилися раніше судимі за аналогічні злочини 38-річний кіровоградець та 31-річний житель Миколаївської області. Речові докази частково вилучено».

За попередньою інформацією, уночі зловмисники потрапляли всередину приміщень, пошкоджуючи ножицями двері та пластикові вікна. Здобиччю крадіїв ставали цінні речі, які можна було у подальшому реалізувати: телефони, планшети, монітори, підвісні стелі, лазерні рулетки, молотки, крани та інше. Викрадене майно чоловіки продавали, а виручені кошти витрачали на особисті потреби.

Крім того, до «списку» об’єктів зловмисників потрапив ще й приватний будинок, звідки чоловіки викрали плазмовий телевізор, гроші та вироби зі срібла.

Стосовно викритих осіб розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

За матеріалами Кіровоградського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар