Кіровоградщина: олександрієць кинув гранату у свого опонента

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У ході вирішення конфліктної ситуації 27-річний житель міста Олександрії застосував гранату. У результаті вибуху 21-річний кіровоградець отримав тяжкі тілесні ушкодження. За скоєне зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 років.

Подія сталася 25 квітня близько 20-ї години вечора на околиці районного центру. Двоє громадян на автомобілях прибули на попередньо призначену зустріч разом зі своїми знайомими.

Під час спілкування між чоловіками виникли непорозуміння. Один із них кинув у бік опонентів гранату. У відповідь пролунав постріл, за попередніми даними, зі спецзасобу для відстрілу гумових куль.

Внаслідок вибуху боєприпасу тяжких травм зазнав житель обласного центру. Крім того, у цей же час поблизу випадково проїжджав автомобіль таксі, пасажир якого отримав легкі тілесні ушкодження. Після того, що сталося, олександрієць сів до авто та разом зі знайомим зник із місця події. Потерпілого було госпіталізовано до міської лікарні й прооперовано.

Наступного дня у результаті проведених слідчо-розшукових заходів правоохоронці затримали зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, йому оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Із місця пригоди поліцейські вилучили предмети, схожі на важіль від запалу гранати Ф-1 та гільзу калібру 12 мм, які направлено на дослідження.

Розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 15 «Замах на злочин» та п. 1, 5 ч. 2 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України, триває. Вирішується питання про обрання стосовно підозрюваного міри запобіжного заходу.

Сектор комунікації ГУНП в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар