Кіровоградці намагались вивезти унікальні монети в Росію та Європу (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Кіровограді СБУ викрила зловмисників, які займалися контрабандою культурних цінностей за межі України.

На Кіровоградщині Служба безпеки України викрила осіб, що займалися контрабандою предметів колекціонування, які становлять культурну та історичну цінність для держави та не можуть бути вивезені з України.

Для реалізації своїх намірів, контрабандисти обрали доволі незвичний шлях для приховування від митного контролю. А саме здійснювали міжнародні поштові відправлення до Російської Федерації  та країн Західної Європи з використанням можливостей Українського Державного підприємства почтового зв’язку «Укрпошта».

В одному з випадків держава Україна могла б збідніти на дві рідкісні монети, які і досі серед провідних світових колекціонерів викликають заздрість – це срібна іспанська монета номіналом 2 реала, 1764 р.к. та мідна монета Російської імперії «полушка», 1774 р.к., які за результатами експертизи визнано культурними цінностями загальною оціночною вартістю понад 10 тис. грн.

В іншому випадку місцевий поціновувач старожитностей вислав на адресу громадянина Чехії 40 рідкісних монет та інші предмети колекціонування, що становлять культурну цінність для держави та не можуть бути вивезені за межі України. Загальна оціночна вартість вилучених Службою безпеки України предметів сягає близько 100 тис. грн. і являє собою зібрання коштовностей, які за межами України коштуватимуть в рази дорожче.

В обох випадках поштові відправлення здійснювалися із приховуванням від митного контролю, що й не дивно для контрабандистів, зважаючи на кількість та цінність вилучених співробітниками Служби безпеки України монет та інших предметів колекціонування.

Кіровським районним судом м. Кіровограда обох контрабандистів визнано винними у вчиненні вказаного злочину та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки з конфіскацією предметів контрабанди на користь України.

Прес-група УСБУ в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар