Кіровоградський “мисливець на людей” Лозінський може вийти з в’язниці достроково

Колишній народний депутат Віктор Лозінський подав документи на перерахунок терміну ув’язнення. Це йому дозволяє зробити “закон Савченко”. При цьому клопотання Лозинського частково задоволено.

Про це пише газета “Сегодня”.

Газета зазначає, що в Мін’юсті 25 січня розглянули можливість скорочення терміну Лозінському. Це підтверджує і сайт Судової влади. Там зазначено, що 25 січня у Бориспільському райсуді було засідання по справі Лозінського.

“Його клопотання задоволене частково, у відбутий термін зараховані 4 роки і 36 днів, тепер він має право на умовно-дострокове звільнення. Станом на 26 січня він був у колонії”, – розповіли в Мін’юсті.

Як повідомлялося раніше, Лозінського засудили за навмисне вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника і незаконне зберігання зброї. Убивство Олійника, за яким депутат, прокурор та міліціонер ганялися по лісу, стало одним з найбільш скандальних злочинів в Україні.

Дніпровський райсуд Києва дав Лозінському 15 років у квітні 2011 року. Але в березні 2013 року Апеляційний суд пом’якшив вирок на 1 рік. А Вищий спеціалізований суд з розгляду кримінальних і цивільних справ зменшив термін ув’язнення ще на 4 роки. Разом він мав відбути за ґратами 10 років.

Нагадаємо також, що в грудні 2015 року президент Петро Порошенко підписав закон “Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув’язнення в строк покарання”, розроблений Надією Савченко. За цим законом один день в СІЗО зараховується, як два дня відбуття покарання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар