У кіровоградському парку спіймали чоловіка з гранатами (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Кіровоградщині поліцейські викрили двох приятелів, які незаконно зберігали з метою подальшого продажу вибухівку та набої. Одного з чоловіків оперативники зупинили на території одного з парків міста Кіровограда. У кишені його куртки правоохоронці виявили 2 предмети, схожі на гранати Ф-1 та РГД-5. Решту арсеналу було знайдено вже у домоволодінні іншого громадянина. На місці відповідно вилучено предмети, схожі на гранати РГД-5 та Ф-1, у кількості 5 одиниць, набої калібру 5,45 та магазин автомату Калашникова.

Обидва підозрюваних мешканці одного з сіл Кіровоградського району. Старшому 29 років, молодшому товаришу – 27 і він вже раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за скоєння крадіжки.

“Працівники Управління карного розшуку обласної поліції отримали оперативну інформацію щодо двох осіб, які «посилено» ведуть пошуки «покупців» на вибухові пристрої. Клієнтів чоловіки шукали через своїх знайомих і розраховували, що зможуть продати небезпечний «товар» за досить вигідною ціною. За все громадяни сподівалися отримати більше 15 тисяч гривень”, – розповідає заступник начальника Головного Управління Нацполіції в Кіровоградській області – начальник кримінальної поліції Олександр Скляревський.

«Зустріч з покупцем один з підозрюваних запланував на другу половину дня. Та вже дорогою до визначеного місця зустрів оперативників. Удавати, що не знає про те, що лежить у кишені, чоловік не став. Того ж дня поліцейські побували і на території домоволодіння його односельчанина. Під час огляду, з дозволу господаря садиби, в одному з господарських приміщень було виявлено другу частину арсеналу вибухівки, набої калібру 5,45 у кількості 30 штук та магазин до автомату Калашникова, які, ймовірно, так само готувалися до «реалізації».

У даний час вилучені предмети направлено для проведення експертиз. За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 1 (1)

Сектор комунікації

ГУНП в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар