Депутати планують «заборонити» українську назву для Кіровограда?

На чергову сесію Кіровоградської міської ради, яка відбудеться 19 січня, виноситься питання про підтримку депутатами проекту Постанови про перейменування міста Кіровоград на місто Інгульськ. Як стало відомо Першій електронній газеті з власних джерел, зараз серед депутатів проводиться активна підготовка до того, щоб вони забракували запропоновану комітетом назву для перейменування Кіровограда на Інгульськ. Протягнути дане рішення кіровоградські депутати планують тихо, без розголосу, оскільки даного питання немає навіть у проектах рішень на сайті міської ради, які згідно чинного законодавства повинні оприлюднюватися там за 20 днів до початку сесії.

Кіровоградська міська рада отримала листа від Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, у якому у місцевих депутатів питають чи готові вони підтримати назву Інгульськ для Кіровограда.

«Комітет планує у січні 2016 року подати на розгляд Парламенту проект Постанови про перейменування міста Кіровоград на місто Інгульськ. Просимо висловити позицію Кіровоградської міської ради з даного питання», – пишеться у листі.

Нагадаємо, 23 грудня комітет ВРУ з питань державного будівництва та місцевого самоврядування підтримав перейменування Кіровограду на Інгульськ. Варіант було вибрано із 7 запропонованих Кіровоградською міськрадою: Єлисаветград, Златопіль, Кропивницький, Благомир, Ексампей, Козацький.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар