Кіровоградщина: чоловік сам у себе вкрав автомобіль

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Жителя області викрито у неправдивому повідомленні про вчинений стосовно нього злочин. 33-річний мешканець Знам’янського району надав працівникам поліції інформацію про незаконне заволодіння його транспортним засобом, яка не відповідає дійсності. За такі дії чоловіку загрожує кримінальна відповідальність.

– У рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» правоохоронці з’ясували справжні обставини події. Чоловік спільно зі знайомим вживав спиртні напої. Згодом запропонував товаришеві продемонструвати швидкість свого автомобіля. Разом вони сіли в автівку та попрямували вулицями населеного пункту. Власник транспортного засобу, який перебував за кермом, не впорався з керуванням та потрапив у ДПТ, в результаті якої пошкодив автомобіль. Залишивши машину на узбіччі, зателефонував до поліції і свідомо надав неправдиві свідчення, – повідомив начальник Знам’янського відділу поліції Андрій Бензар.

Автомобіль правоохоронці вилучили та повернули власникові під розписку.

За вказаним фактом розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину» та ч. 1 ст. 384 ККУ «Завідомо неправдиве показання». Зловмиснику загрожує покарання у вигляді виправних робіт, арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

За матеріалами Знам’янського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар