Вибухові вихідні: на Кіровоградщині знешкодили боєприпаси (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

12 і 13 грудня сапери аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС Кіровоградщини проводили знешкодження  вибухонебезпечних об’єктів часів Другої світової війни.

12 грудня сапери проводили роботи зі знешкодження застарілого боєприпасу, виявленого напередодні у смт Новгородці. Як з’ясувалося, боєприпас було знайдено водієм екскаватора під час проведення земляних робіт на будівельному майданчику. Прибувши на місце події, працівники групи піротехнічних робіт ідентифікували знайдений предмет як 76 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Обстеживши ділянку міношукачем, інших небезпечних знахідок не виявили. Боєприпас одразу перевезли до підривного майданчика і знешкодили.

13 грудня, місцевими жителями с. Грузьке Кіровоградського району, біля місцевого ставу, було виявлено предмети, схожі на вибухонебезпечні. Не гаючи часу про підозрілу знахідку було повідомлено працівників Служби порятунку. До місця події прибули фахівці групи піротехнічних робіт. Під час обстеження території вилучено три одиниці 82 мм мінометних мін часів Другої світової війни.

Цього ж дня саперами аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС в області боєприпаси було транспортовано до підривного майданчика та знешкоджено.

 За матеріалами прес-служби У ДСНС в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар