Кіровоград: страйкуючих шахтарів карати не будуть

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 30 листопада, частина працівників підземної групи Інгульської шахти не спустилися під землю, мотивуючи припинення роботи семиденною заборгованістю з виплатою авансу за листопад та поганим матеріально-технічним забезпеченням.

І людьми  цілий день вели переговори директор Інгульської шахти Равіль Агліулін та головний інженер ДП «СхідГЗК» Віктор Пухальський. Сьогодні, 1 грудня, з колективом шахти зустрівся генеральний директор ДП «СхідГЗК» Олександр Сорокін, який пізніше відповів на запитання журналістів Всеукраїнських телеканалів:

«Насправді, зустрічі керівництва комбінату і трудових колективів проходять регулярно, однак сьогоднішня зустріч була так би мовити неплановою, що було обумовлено затримкою виплати авансу за листопад, хоча ми завжди намагаємося дотримуватися графіку виплат заробітних плат. На жаль, сталося зміщення терміну виплати авансу на 7 днів. Є місце з проблемами матеріально-технічного забезпечення, забезпечення гірничо – шахтного обладнання та розхідних матеріалів. Так, це є, як є і механізм вирішення таких проблем. Колектив міг висловити своє незадоволення в такий спосіб, але потрібно відзначити і реальну стурбованість колективу за виконання виробничих завдань. Розмова було довгою і емоційною і закінчилася, коли були дані вичерпні відповіді на всі запитання. Адміністрація взяла до уваги і під контроль виконання вимог, а авансові платежі будуть проведені найближчим часом. Звичайно, ми розраховуємо на покращення ситуації, у нас був досвід, коли ми вступали в Новий рік без надійних договорів. Тепер у нас є достатньо гарний контракт і ми розраховуємо, що ситуація з забезпеченням покращиться вже в третій декаді грудня. Тема підняття заробітної плати у нас постійна, зовсім недавно тарифи були підвищені на 20% , але немає механізму індексації, тому підвищення заробітної плати не відчувається так яскраво. Зараз більше уваги концентруємо на забезпечені виробництва, що напряму впливає на рівень заробітних плат. Не можна сказати, що матеріально – технічне забезпечення відсутнє, воно є , але не таких обсягах, як би нам хотілося. Цю справу за один день не налагодиш, адже не все залежить лише від нас. Повторюся, що ми очікуємо покращення фінансування.

Щодо результатів зустрічі з трудовим колективом, можу сказати, що люди розпочинають роботу в другу зміну вже сьогодні. Думаю, що мала місце втрата комунікації, тому буде розмова з тими керівниками різного рівня Інгульської шахти, які не змогли налагодити комунікацію. Санкцій до учасників акції не буде».

Читайте також: У Кіровограді страйкували шахтарі (ВІДЕО)

Зазначимо, що колективи Смолінської та Новокостянтинівської шахти працюють в штатному режимі, хоча мають ідентичні проблеми.

Сергій Полулях для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар