На Кіровоградщині юнаки викрадали автівки, щоб покататись

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Трьох жителів області викрито у незаконних заволодіннях автомобілями та крадіжках. Двоє із зловмисників виявилися неповнолітніми, 15 та 17 років, їх старшому товаришу – 20. Усі вони жителі Олександрівського району. Транспортні засоби юнаки викрадали, щоб покататися. Із кількох легковиків забрали особисті речі власників. За вчинене особам може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

До відділення поліції звернулися жителі районного центру із заявами про злочини. Упродовж двох ночей жертвами зловмисників стали п’ятеро громадян. Три автомобілі правоохоронці розшукали залишеними на території населеного пункту. Ще дві спроби угнати автівки виявилися для злодіїв невдалими – вони не змогли завести транспортні засоби.

Як з’ясувалося, до вчинення кримінальних правопорушень причетні троє жителів району. Товариші разом навчалися та винаймали житло у районному центрі. Один із друзів раніше вже був судимий за крадіжку.

Прогулюючись у нічний час вулицями селища, юнаки видивлялися залишені біля будинків автівки. Якщо знаходили незачинені, сідали за кермо і каталися, поки не закінчиться пальне. Із кількох транспортних засобів злодії викрали флешку, годинник та магнітолу. Продати чужі речі хлопці не встигли. Майно правоохоронці вилучили під час огляду помешкання, де тимчасового проживали товариші.

За цим фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2, 3 ст. 185 «Крадіжка» та ч. 2 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України.

Особам оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, стосовно одного зі зловмисників обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Сектор комунікації ГУ НП України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар