За 170 грн і золоті сережки двоє кіровоградців сядуть на 12 років

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Чоловіки, 31 та 27 років, увірвалися в помешкання жительки Кіровоградського району та, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, відібрали у жінки 170 гривень і золоті сережки. За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Попередньо встановлено, що 17 листопада близько 11.30 двоє осіб, приховуючи обличчя медичними масками та одягнуті в рукавички, проникли до квартири 64-річної жительки населеного пункту. У помешканні якраз перебували ще двоє її знайомих. Зловмисники зачинили двері зсередини, здійснили постріл з предмета, схожого на пістолет, у підлогу та вимагали у жінки грошей.

Здобиччю нападників стали 170 гривень, знайдені в гаманці потерпілої, та сережки, які господиня, побоюючись за власне та життя гостей, добровільно зняла і віддала чоловікам.

У цей час один з сусідів жінки почув звуки пострілу та негайно зателефонував голові сільської ради. Біля будинку зібралися кілька місцевих жителів, які намагалися вмовити зловмисників повернути чуже майно, на що у відповідь чоловіки викинули частину грошей на землю та втекли з місця пригоди. Помітивши у нападників зброю, присутні не намагалися самостійно затримати їх, а повідомили про те, що сталося, у поліцію.

– Одного з підозрюваних громадяни впізнали. Ця інформація допомогла правоохоронцям швидко встановити особи зловмисників та розшукати їх вже за кілька годин в обласному центрі. Чоловіки продали прикраси потерпілої, а на отримані кошти «святкували» вдалу оборудку у помешканні молодшого товариша. Напарників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, – розповів начальник Кіровоградського відділення поліції Ігор Прохніцький.

Зброю, якою, за попередніми даними, виявився пістолет Флобера, вилучено та направлено на дослідження.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання про обрання стосовно них міри запобіжного заходу.

Сектор комунікації ГУ НП України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар