РНБО: СБУ затримала жінку-інформатора бойовиків

Вчора в зоні АТО відбулася одна ворожа провокація – ввечері противник відкрив вогонь зі стрілецької зброї у бік українських позицій між Березовим та Новотроїцьким. Стрілянина велася з боку західних околиць м. Докучаєвськ, що контролюється бойовиками.

Польотів ворожих БПЛА вчора зафіксовано не було.  Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених серед українських військовослужбовців немає.

Служба безпеки України затримала жінку-інформатора бойовиків

Встановлено, що вже 4 місяці вона передавала ворогу відомості про позиції та маршрути пересування сил АТО.

У Мар’їнці міліція виявила у приватному будинку гранатомет та майже 85 кг пороху

Днями правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що мешканці будинку є членами НЗФ та можуть зберігати в себе вдома зброю і вибухові речовини. У ході перевірки інформація підтвердилася.

Правоохоронці знайшли у підвалі приватного будинку готовий до використання ручний протитанковий гранатомет РПГ-22 з боєприпасом до нього, а також 2 дерев’яних ящики з порохом. Власники зброї та вибухівки встановлюються. За попередніми даними, господарі будинку перебувають на окупованій території та використовують своє житло як схованку для боєприпасів.

14111213

На Донеччині протягом вихідних українські міліціонери спільно з працівниками СБУ знайшли 2 схованки зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою

У Сєвєродонецьку було вилучено 5 гранатометів, 2 кулемети, 3 автомати Калашникова, близько 6 тисяч набоїв різного калібру, майже 70 боєприпасів до протитанкового гранатомета, 24 гранати, 2 протипіхотні міни тощо.

262122232425

Також неподалік від м. Щастя у неділю правоохоронці виявили під землею схованку з боєприпасами, з якої вилучили 8 гранатометів, 56 боєприпасів до підствольного гранатометів, понад 2 тисячі набоїв, 19 гранат, 37 тротилових шашок та багато інших видів озброєнь.

34313233

Також триває очищення Донеччини від вибухових пристроїв та нерозірваних боєприпасів

Зокрема, група розмінування 93-ї  та 53-ї окремих механізованих бригад нещодавно знищили 603 вибухонебезпечні предмети – мінометні міни, артилерійські снаряди та інші боєприпаси.

Захисники України отримують нагороди, гідні їхньої честі та військової звитяги

Президент України Петро Порошенко вручив державні нагороди 15 командирів ЗСУ, серед яких командир 56-ї окремої мотопіхотної бригади полковник Андрій Мельник, командир 91-го окремого полку полковник Олександр Яковець, командир 81-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗСУ полковник Євген Мойсюк, командир 95-ї окремої аеромобільної бригади полковник Олег Гуть. Ці мужні офіцери визволяли Слов’янськ, обороняли Донецький аеропорт, зводили фортифікаційні споруди та захищали Маріуполь напрямок у найзапекліші дні. Керівництво держави впевнене, що саме нинішні командири середньої ланки згодом мають посісти керівні посади у Міністерстві оборони та Генштабі ЗСУ.

41

До Хмельницького із зони АТО повернувся зведений загін правоохоронців

Усі 40 бійців – живі, здорові та неушкоджені. Професіоналізм, людяність та порядність міліціонерів високо оцінило населення та місцева влада східних областей. Про це свідчать численні грамоти, подяки та слова вдячності, залишені мешканцями Донецької області на бойовому стягові хмельницьких правоохоронців.

59-651525354555657585959-159-259-359-459-5

Напередодні Дня захисника України військові інженери святкують річницю зі створення батальйону

За перший рік існування підрозділу військовослужбовці побували у численних гарячих точках. Вони встановлювали пропускні пункти, ремонтували дороги і мости, а також розміновували місцевість. Також у їхньому послужному списку – бойова операція з недопущення висадки бойовиків поблизу Донецького аеропорту та забезпечення організованого виходу сил АТО з Дебальцевого.

69-361626364656667686969-169-2

14 жовтня українське військо та вся нація святкуватимуть День захисника України

Саме цьому святу вчора була присвячена прем’єра фільму «Рейд» за участю Президента, вищого військового командування, 4 Героїв України – командувача ВДВ генерал-майора Михайла Забродського, підполковника Сергія Собка, майора Олександра Порхуна́, та майора Ігоря Герасименка. Головними гостями на кіновечорі були наш захисники – перш, за все, учасники героїчних рейдів наших військовослужбовців у серпні-вересні 2014 року. Завтра ввечері фільм буде демонструватися на провідних телеканалах України.

7172

Також завтра на Михайлівській площі у Києві відбудеться відкриття виставки «Сила Нескорених», де будуть демонструватися новітні зразки української та закордонної військової техніки, які зараз стоять на озброєнні нашого війська. Виставка працюватиме щоденно до 18 жовтня з 8 до 20 години. Вхід безкоштовний.

За інформацією, підготовленою УКМЦ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар