РНБО: доба минула без утрат (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Минулої доби не було зафіксовано жодного обстрілу українських позицій з боку незаконних збройних формувань. День минув без втрат – жоден український військовослужбовець не загинув, і ніхто не був поранений внаслідок бойових дій.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Триває процес відведення озброєння, зокрема гармат калібром менше 100 мм. Процедура проходить під наглядом спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Даний етап триватиме дві доби, після чого пройде верифікації відведенної артилерії. За інформації Генштабу ЗСУ, планується закінчити цю стадію відведення до 18 жовтня.

Тим часом учора було відкрито новий гуманітарно-логістичний центр біля контрольного пункту «Новотроїцьке», що знаходиться на трасі «Маріуполь-Донецьк». Тут мешканці, які живуть на тимчасово окупованих територіях, зможуть придбати продукти харчування за ринковими цінами, зняти готівку чи купити ліки. Контрольний пункт побудований за більш досконалою системою, щоб скоротити час очікування для людей.

Охорону контрольного пункту та логістичного центру здійснюватимуть військовослужбовці-прикордонники спільно з працівниками Державної фіскальної служби України.

Українські десантники вдосконалюють бойовий вишкіл у повітрі та на суші

У Херсонській області в рамках стратегічних командно-штабних навчань бійці Високомобільних десантних військ ЗС України здійснили десантування бойової техніки та особового складу на військово-транспортних літаках. Десантування виконувалося у складних метеоумовах: особового складу та техніки з висоти 500-600 метрів, вантажу — 200 м. Після приземлення ротна тактична група за підтримки бойової техніки виконала ряд тактичних завдань по захопленню та встановленню контролю над визначеним районом, знищивши умовного противника.

19-1211121314151617181919-119-219-319-419-519-619-719-819-919-1019-11

Також на Миколаївщині в одній з механізованих бригад відбулися практичні заняття по тиловому забезпеченню

В ході занять були відпрацьовані питання тилового забезпечення в ході підготовки й виконання бойових завдань підрозділів: розгортання тилового пункту забезпечення, організації, прийняття, заправлення й ремонту пошкодженої техніки, поповнення боєкомплекту, харчування особового складу, і надання медичної допомоги в медичних пунктах.

2521222324

На Дніпропетровщині СБУ затримала бойовика т.зв. «ДНР», який намагався організувати диверсійну групу

35-річний місцевий мешканець влітку 2015 року пройшов спеціальну підготовку у тренувальному таборі бойовиків на території анексованого Криму та брав активну участь у незаконній діяльності бойовиків. За завданням своїх кураторів він намагався сформувати «партизанський загін» для здійснення диверсій і терористичних актів на території Західного Донбасу. Також через російські соціальні мережі зловмисник передавав бойовикам інформацію про дислокацію та переміщення українських підрозділів, вів активну антиукраїнську агітацію. У зловмисника вилучено дві бойові гранати Ф-1 та РГД-5, які він намагався застосувати проти українських правоохоронців. Тепер члену бандформування не уникнути покарання.

31

Іншого бойовика було затримано українськими гвардійцями у місті Волноваха

Військовослужбовці вирішили перевірити документи у молодика, який намагався проминути через блокпост та помітно нервував. У паспорті чоловіка були відсутні сторінки для особливих відміток (саме на цих сторінках у так званій «ДНР» ставиться відмітка про видання зброї). Військовослужбовці одразу доставили чоловіка до місцевого відділку міліції. Як виявилося пізніше, затриманий перебував у розшуку.

41

На Луганщині затримали проросійських пропагандистів

Так, СБУ припинила протиправну діяльність редактора антиукраїнської групи в одній з соціальних мереж російського походження. На сторінці Інтернет спільноти, що існувала з кінця травня 2015 року, публікувалися оголошення про вербування найманців до т.зв. «ЛНР», і організацію фінансової допомоги бойовикам. Також розміщувалися матеріали, що дискредитували Збройні Сили та правоохоронні органи України, українську мову та державну символіку. Попри використання складної системи засекречення Інтернет адреси, українські слідчі зловили зловмисників і представити їх до суду.

Також українські правоохоронці зупинили автомобіль на одному з блокпостів у Першотравневому районі поблизу Маріуполя, у власника якого було виявлено та вилучено бойову гранату, димову шашку та понад 100 набоїв до автомата Калашнікова.

На Донеччині військові допомагають учителям проводити заняття з предмету «Захист Вітчизни»

Бійці завітали до школярів на запрошення керівництва місцевої міської ради. Військовослужбовці ознайомили учнів з загальною будовою автомата та пістолета, а також продемонстрували, як розібрати й зібрати зброю. Юнаки змагалися між собою з виконання відповідних нормативів поводження зброєю на швидкість. Деякі юнаки бездоганно впоралися із завданнями. Насамкінець військові нагадали учням про небезпеку, які несуть у собі підозрілі предмети, знайдені на вулиці, та наголосили на необхідності повідомляти міліцію або військових про подібні знахідки.

51525354555657

За інформацією, підготовленою УКМЦ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар