РНБО: на Донбасі працює проросійська розвідка (ФОТО)

Перемир’я на сході України триває. Вчора було зафіксовано одну ворожу провокацію – поблизу с. Гранітне на Маріупольському напрямку, де противник відкривав вогонь з гранатомета.

Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. В Донецькій області наші прикордонники зафіксували політ 1 ворожого БПЛА.

Читайте також: У Львові полеглого героя АТО з Кіровоградщини відзначено найвищою нагородою міжнародної організації (ФОТО)

Сьогодні розпочинається виконання чергового етапу Мінських угод – відведення озброєння калібром менше 100 мм у Луганській області, яке відбувається на відстань не менше 15 кілометрів від лінії розмежування. Українська сторона вже передала списки озброєння та військової техніки місії ОБСЄ. В рамках першого етапу українські військові відведуть танки Т-64 та Т-72, протитанкові гармати Д-48 і Д-44 калібру 85 міліметрів та 82-мм міномети. Нагадаємо, що у Донецькій області відведення зброї розпочнеться за 15 днів.

Нацгвардія отримала на озброєння новий протитанковий комплекс вітчизняного виробництва «Стугна-П»

Швидка, проста напівавтоматична система управління і навігації пострілу та мобільність дозволяють знищувати техніку і живу силу противника в умовах пересіченій місцевості, використовуючи ефект несподіванки.

14 11

Читайте також: Кіровоградщина: донечка героя АТО потребує допомоги

12 13

На Харківщині курсанти Національної академії НГУ провели польові заняття з вогневої, тактичної підготовки та топографії

На полігоні вони провели стрільби з автоматів, ручних та підствольних гранатометів, кулеметів, снайперських гвинтівок та озброєння БТР-80. Заняття на полігоні проводилися як вдень, так і вночі. Саме так курсанти загартовуються та здобувають ті навички, які знадобляться їм в подальшій службі.

29-3 21 22 23 24 25 26 27 28 29 29-1 29-2

До Черкас повернувся загін міліціонерів, який протягом місяця виконував поставлені завдання у зоні проведення АТО

Правоохоронці охороняли стратегічно важливі об’єкти, забезпечували громадський порядок, несли службу на блокпостах та допомагали колегам затримувати правопорушників.

Кращі бійці загону отримали з рук очільника обласної міліції почесні грамоти та цінні подарунки. Після урочистостей бійці зведеного загону відбули на кількаденний відпочинок, після якого приступлять до виконання своїх службових обов’язків.

31 32 33 34 35 36 37 38 39 39-1

За інформацією, підготовленою УКМЦ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар