РНБО: у Харкові затримали групу диверсантів(ФОТО, ВІДЕО)

Вчора в зоні АТО було тихо. Протягом доби перемир’я дотримувалося зразково по всій лінії зіткнення – обстрілів наших позицій з боку противника не було. Польотів ворожих безпілотників на сході України також не зафіксовано.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Вчора жоден український воїн внаслідок бойових дій не загинув, 1 військовослужбовець зазнав поранень внаслідок підриву на розтяжці. Це сталося поблизу сел. Станиця Луганська. Також біля Щастя внаслідок вибуху розтяжки з гранатою поранено мирного мешканця. Нагадуємо, що обидва населені пункти перебувають на лінії розмежування.

У зв’язку з небезпечною ситуацією, фахівці ДСНС та військові сапери докладають всіх зусиль для очищення прифронтової зони від мін, розтяжок та нерозірваних снарядів. Лише протягом минулої доби співробітники ДСНС обстежили майже 7 га території та знешкодили 8 вибухонебезпечних предметів.

Служба безпеки України затримала у Харкові ворожу диверсантку на прізвисько «Ліса»

Жінка входила до складу диверсійної групи, якою керував та фінансував з території Росії ватажок злочинної організації «Оплот» Євген Жилін. Нагадаємо, що ця диверсійна група була знешкоджена співробітниками СБУ напередодні Дня незалежності України. «Ліса» була завербована до лав НЗФ в листопаді минулого року під час перебування в Москві.

12 11

Співробітники СБУ припинили діяльність чергового конвертаційного центру

Організатори центру обслуговували понад 150 підприємств, значна частина яких розміщена на окупованих територіях. Кошти підприємств перераховувалися фіктивним фірмам та переводилися в готівку.

21

Заблокована діяльність квазіфінансової установи, організованої бандформуванням «ЛНР» на окупованих територіях

Спільники бойовиків акумулювали кошти з різних джерел та переводили на рахунки українських банківських установ. Згодом кур’єри знімали гроші у відділеннях українських банків та завозили готівкою на окуповані території. Щомісячний обіг фінустанови становив майже 25 мільйонів гривень, з яких навіть фінансувалося бандформування «ЛНР». Організаторів каналу та кур’єрів вже затримано, у них вилучено 500 тисяч гривень. На їхніх рахунках заблоковано понад 3,7 мільйона гривень.

31

Співробітники СБУ припинили діяльність групи мародерів, які систематично розкрадали кольорові метали з об’єктів життєзабезпечення

У ході обшуків вилучено понад 8 т алюмінію (тролейбусні дроти та інші елементи інфраструктури) та майже 3 т міді (обладнання з розподільних електричних підстанцій). Під час крадіжок зловмисники використовували військові засоби ураження. У них було вилучено два гранатомети РПГ, 3 ручні гранати, 2 гранати для підствольного гранатомета, велику кількість набоїв калібру 5,45 мм та багато номерних знаків на авто.

44 41 42 43

Триває ротація українських військовослужбовців в зоні АТО

На Дніпропетровщині урочисто зустріли військовослужбовців, які прибули після виконання бойових завдань на Донбасі.

Привітати воїнів приїхали бойові побратими, керівний склад і офіцери оперативного командування «Схід», представники місцевої влади, духовенства, волонтери, близькі та друзі.

53 51 52

Відбулася ротація правоохоронців з Волині

Хлопці, які відправились на схід України, вже були у зоні АТО, тож знають завдання, які доведеться виконувати. А міліціонери, які повернулися із відрядження, зможуть декілька днів відпочити у родинному колі.

69-1 61 62 63 64 65 66 67 68 69

Водночас зведений загін житомирських міліціонерів вирушив у зону АТО

Там вони будуть охороняти правопорядок та безпеку у населених пунктах та на блокпостах Луганщини, змінивши своїх колег-земляків. Після короткого прощання з рідними, друзями та колегами у дворі УМВС зведений загін правоохоронців Житомирщини відбув на Донбас.

75 71 72 73 74

Триває доставка гуманітарної допомоги на окуповану територію

Через контрольні пункти «Бугас» та «Гнутове», що на автотрасах Маріуполь – Донецьк і Маріуполь – Новоазовськ, прослідували 13 вантажівок, що перевозили будівельні матеріали та продукти харчування від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

У Києві ветерани АТО отримали нагрудний знак «Учасник АТО»

На знаку – зображений сокіл, який міцно тримає у кігтях двох змій, що символізує нашу майбутню перемогу. Відзнаку отримали 59 військовослужбовців перших трьох хвиль мобілізації. Ці герої брали участь у боях під Щастям, Дебальцевим, Луганськом, Маріуполем, в Донецькому аеропорту.

89-1 81 82 83 84 85 86 87 88 89

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар