Світловодський депутат попався на хабарі

Депутат Світловодської міської ради, який очолює одне із комунальних підприємств міста, вимагав хабар від місцевої підприємиці. Оперативники Служби безпеки України затримали чоловіка під час отримання коштів.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі СБУ.

За 35 тисяч гривень 54-річний депутат пропонував власниці бізнесу відновити у її магазині світло- і водопостачання, яке попередньо він безпідставно розпорядився від’єднати. Також хабарник обіцяв підприємниці в подальшому не створювати штучних перешкод у її діяльності.

Правоохоронці затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у службовому приміщенні комунального підприємства після отримання всієї суми хабаря.

e3b13fac1c19150f618ceaf3ac33038e.jpg

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігуранту справи про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення інших ймовірних фактів незаконної діяльності затриманого.

Викриття та затримання зловмисника проводилось спільно зі слідчими СУ ГУ НП в Кіровоградській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

На нього чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, жінка пропонувала посадовцю ОТГ 600 доларів хабаря.

Читайте також: На Кіровоградщині організатори аукціону вимагали з підприємця 100 000 грн за перемогу, – СБУ

80f2ada83b73739be13165f89ae50c6d.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар