Початок опалювального сезону у Світловодську під загрозою зриву

СП ТОВ „Світловодськпобут” | © sv-drozdova.com

Початок опалювального періоду 2019-2020 року для Світловодська знаходиться під загрозою зриву через заборгованість перед постачальником газу.

Про це йшлося під час  засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в ОДА, повідомляє Перша електронна газета.

За словами директорки департаменту ЖКГ ОДА Ольги Довжук, акти готовності не отримало теплопостачальне підприємство СП ТОВ “Світловодськпобут”, яке не усунуло зауваження Держенергонагляду. Тут відсутній договір реструктуризації та не забезпечено рівень оплати за спожитий газ 90%. Залишається доплатити 23,2 млн грн. для отримання номінацій.

Облдержадміністрація неодноразово зверталась до міської влади для врегулювання ситуації на підприємстві. Зокрема, рекомендувалося СП ТОВ „Світловодськпобут”, у разі не погашення заборгованості перед НАК „Нафтогаз України”, придбавати природний газ на умовах попередньої оплати у інших газотрейдерів або вирішити питання власникам підприємства щодо поповнення статутного капіталу для погашення вказаної заборгованості. Однак ситуація досі не врегульована, хоча загалом місто технічно готове до початку опалювального сезону.

Перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко доручив Ользі Довжук проінформувати про ситуацію з опалювальним сезоном обласну прокуратуру та СБУ.

“В умовах, де підприємство на 100% належить приватній особі відповідальність за початок і проходження опалювального сезону несуть міська влада і власник підприємства, – наголосив Сергій Коваленко. – Власник зобов’язаний відповідно до ліцензійних умов забезпечити місто Світловодськ якісним теплом. Якщо рішення міськвиконкому підприємством не буде виконано, це означає, що ліцензійні умови воно не виконує, тому буде відповідна реакція і дії ОДА”.

Читайте також: У Світловодську жінка вистрибнула з балкону і розбилася насмерть

Поширити:

Залишити коментар:

коментар