Екс-директора держпідприємства “Кіровоградгаз” підозрють у розтраті 8,6 млн грн

© sud.ua

Учора колишньому керівнику дочірнього підприємства «Центргаз», що входить до складу ВАТ «Кіровоградгаз», повідомили про підозру у розтраті 8,6 млн грн. Підставою для цього є невигідний договір, який директор уклав напередодні свого звільнення. Дії екс-посадовця кваліфіковано за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляється на сайті Національного антикорупційного бюро України, передає Перша електронна газета.

За даними слідства, влітку 2017 року екс-керівник ДП «Центргаз», напередодні свого звільнення, уклав договір на закупівлю очолюваним ним підприємством 1,3 млн куб.м газу за 9,035 млн грн у комерційної компанії на обтяжливих для «Центргазу» умовах.

За цим договором «Центргаз» мав внести повну передоплату за газ. У разі невиконання цього, продавець звільнявся від поставки, а ДП «Центрогаз» натомість зобов’язувалося сплатити штраф у розмірі 100% вартості газу, який комерційна компанія мала поставити з цим договором.

“Будучи обізнаним із цими умовами, екс-керівник «Центргазу» розпорядився перерахувати постачальнику газу лише частину суми у розмірі 8,6 млн грн. Тим самим здійснив розтрату коштів підприємства, адже газ за таких умов «Центрогаз» не отримало”, – пояснюють у НАБУ.

Слідство вважає, що екс-керівник ДП «Центргаз» діяв свідомо, ймовірно, у змові з іншими особами, коло яких наразі встановлюють детективи Національного бюро.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ спільно зі слідчими управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснюють з квітня 2019 року.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково:
«Центргаз» — дочірнє підприємство, входить до складу ВАТ «Кіровоградгаз» (51% акцій належать НАК «Нафтогаз України», власником якої є держава).

Нагадаємо, що раніше податківець за хабарі “зливав” інформацію про військових Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар