Троє вихованців кропивницького дитсадка потрапили в лікарню

© slovoidilo.ua

Троє вихованців ДНЗ “Супутник” у Кропивницькому потрапили в лікарню з симптомами гострої кишкової інфекції. Попередньо, двом дітям діагностували гострий гастроентероколіт, а ще одній дитині ротавірусну інфекцію. Окрім цього, ще троє дітей з цієї групи звернулися за медичною допомогою. Також у їжі знайшли бактерії кишкової палички.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Для встановлення причин і умов виникнення випадків захворювання спеціалісти Держпродспоживслужби провели санітарно-епідеміологічне обстеження дошкільного навчального закладу та позаплановий захід у формі інспектування харчоблоку. Були обстежені контактні особи (персонал ДНЗ, діти), досліджено змиви з обладнання харчоблоку та предметів побуту, питну воду, добові проби готових страв.

За результатами перевірки закладу виявлено, що група перевантажена, ліжок недостатньо, до того ж на частині з них відсутні індивідуальні покривала, не дотримується погоджене з Держпродспоживслужбою примірне двотижневе меню, наявні порушення при постачанні та зберіганні харчових продуктів тощо.

У 9 контактних дітей групи та одного вихователя виявлено антиген ротавірусу, також у двох працівників цієї ж групи (вихователя й помічника вихователя) виділено патогенний стафілокок.

Читайте також: 5-місячну дівчинку забрали з неблагополучної родини у Світловодську

За результатами лабораторних досліджень, в одній готовій страві (суп ячмінний) виявлено бактерії групи кишкової палички, в двох інших стравах (картопляне пюре, биток м’ясний) – загальну мікробну забрудненість, у змивах з обладнання, інвентарю на харчоблоці виявлено патогенний стафілокок та бактерії групи кишкової палички (ентеробактерії, E.coli). Наразі дослідження тривають.

У закладі проводяться протиепідемічні та профілактичні заходи з локалізації та ліквідації спалаху. За контактними дітьми та співробітниками групи, працівниками харчоблоку продовжується медичний нагляд для своєчасного виявлення порушень травлення. Хворі та контактні діти, у яких виявлено антиген ротавірусу, отримують лікування, вихователь відсторонений від роботи і також лікується.

За виявлені порушення вимог санітарного законодавства на керівника закладу складено протокол про адміністративне правопорушення. Наразі встановлюються особи, які допустили порушення в технології приготування страв у дошкільному навчальному закладі, та відповідальні за незадовільний санітарний стан харчоблоку, групового осередку, недостатню обробку виробничого інвентарю, столового посуду для притягнення їх до відповідальності.

Інформація про ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в комунальному закладі «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 62 «Супутник» комбінованого типу Кіровоградської міської ради» направлена у обласну прокуратуру та поліцію для вжиття відповідних заходів реагування.

Читайте також: Менінгіт в 14-й школі: один учень захворів, у п’ятьох виявили збудник

Поширити:

Залишити коментар:

коментар