Гусінь знову пожирає дерева у кропивницькому дендропарку

© Надія Паливода

У Кропивницькому в дендропарку, як і в минулі роки, на дерева знову напосіли сотні ясеневих пильщиків – гусені, яка поїдає листям рослин.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише голова ГО “Озеленення Кропивницький” Надія Паливода, повідомляє Перша електронна газета.

Надія Паливода вже розповідала про цей вид гусені:

“Ясеневий пильщик вилазить з-під землі, жере виключно одну породу дерева – ясен – але повністю, до останнього листочка. Поки жере – успішно розмножується і відкладає яйця. І потім в кількості в десять разів більшій залазить в землю назад. До наступного сезону.

Ясени після цієї гусені гинуть – рік за роком на них всихає все більше гілок, тому що втратити в період буяння зелені все листя – великий стрес для дерева”.

У коментарях під дописом Надія Паливода додала, що препарат, який інколи адміністрація дендропарку використовує проти гусені, неефективний.

“Це дешеві препарати по 40 грн/баночка, яка розбавляється в великій кількості води. Потрібні фізичні дії – переорювання землі під деревами, влаштування водних кругів як природної перешкоди, запросити на консультацію якихось спеціалістів”, – написала активістка і зазначила, що адміністрації навряд чи зробить такі кроки”.

Читайте також: Кропивничани просять реконструювати дендропарк

Поширити:

Залишити коментар:

коментар