Другий підозрюваний у справі вибухів у Кропивницькому чекатиме суду за ґратами, або сплатить понад мільйон

Керівник підприємства "Елан-Ві" Олександр Ляховецький | © UA: Кропивницький

Кіровський райсуд Кропивницького обрав запобіжний захід керівнику підприємства “Елан-Ві” Олександру Ляховецькому – 58 днів під вартою або можливість внесення 1 344 700 грн застави. Чоловіка звинувачують у порушенні правил безпеки під час робіт із підвищеною небезпекою. Нагадаємо, минулого тижня на орендованій автостоянці підприємства вибухнула цистерна зі скрапленим газом.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на UA: Кропивницький.

Прокурорка Катерина Мирошніченко наполягала на триманні підозрюваного під вартою протягом 60 днів. Зі свого боку чоловік та його адвокат просили менш сувору міру.

Олександр Ляховецький розповів, він що лікується на стаціонарі в опіковому відділенні обласної лікарні і має 3% опіків тіла – обличчя, кісті рук, лівого стегна і голені.

Чоловік не визнає своєї провини і каже, що стався нещасний випадок.

“Вважаю це технічною несправністю. Це був нещасний випадок. Ніякий людський фактор не вплинув на цю аварію. Сталася розгерметизація між двома ємностями і виникло полум‘я”, – зазначив у коментарі для “ТСН” директор приватного підприємства Олександр Ляховецький.

Директор та головний інженер підприємства не розуміють, у чому вони винні, адже газовоз, що вибухнув, належав іншій фірмі.

“Я не розумію, чому слідство взагалі не бере сторону постачальника. На момент переливання вся ця техніка – газовоз, газ, рукав, насос – все це було його”, – каже головний інженер підприємства Олександр Слюсар, якому суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з носінням електронного браслету.

Як пише “ТСН“, Постачальник – криворізька фірма – має не один газовоз і розвозить скраплений газ у різні регіони України. Директор цієї компанії від зустрічі з журналістами відмовився.

Нагадаємо, 27 березня на автостоянці на вул. Київській у Кропивницькому прогриміли вибухи. Унаслідок вибухів четверо людей потрапили в лікарню. Керівнику ТОВ «Елан-Ві» та головному інженеру цього підприємства повідомили про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки.

Згодом водій автоцистерни з газом, яка вибухнула на автостоянці в Кропивницькому, помер від отриманих опіків.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар