Із окружної виборчої комісії в Олександрії вкрали протоколи

© alnews.com.ua

В Олександрії із приміщення, де знаходиться окружна виборча комісія територіального виборчого округу №103, викрали протоколи та іншу документацію. Раніше комісія ухвалила рішення про звернення до Центральної виборчої комісії, щодо звільнення голови ОВК, через «систематичне невиконання головою виборчої комісії покладених на неї обов’язків».  Саме з цим рішенням члени ОВК пов’язують викрадення документації.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією “Олександрійських новин”.

За інформацією членів ОВК, голова комісії Наталія Пономаренко не приходила на засідання ОВК, а також намагалася видати представникам однієї із дільничних комісій іншу печатку.

Через ці дії Наталії Пономаренко, окружна виборча комісія територіального виборчого округу №103 18 березня ухвалила рішення звернутися до ЦВК щодо звільнення голови комісії за систематичне невиконання обов’язків.

А вже наступного дня із примщення, де знаходиться ОВК №103, викрали протоколи та іншу документацію.

Заступник голови комісії Наталія Чайка пов’язує цю крадіжку із тим, що голова ОВК планувала зупинити роботу комісії. Зокрема, за словами жінки, Наталія Пономаренко оформила у казначействі лише власний підпис для контролю руху коштів. Жоден представник керівного складу комісії не має можливості контролювати цей процес.

Заступниця голови комісії Наталія Чайка викликала на засідання ОВК наряд поліції, правоохоронці зафіксували факт крадіжки документів. На місце події також прибув і начальник Олександрійського міського відділу поліції.

Поліцейські зареєстрували відповідні матеріали і почали перевірку фактів крадіжки.

8a49baeff2dacbf70f3c7d171b5faa57.jpg
Наталія Пономаренко / © alnews.com.ua

За інформацією із сайту ЦВК, голова ОВК №103 Наталія Пономаренко є представницею кандидата на пост Президента України від “Опозиційного блоку” Олександра Вілкула. Вона кропивничанка, і, за інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, є однієї із засновниць та керівниць ГО “Центр співпраці та підтримки міжнародних проектів”.

Разом із Наталією Пономаренко, серед засновників цієї ГО значаться люди, пов’язані із “Опозиційним блоком” – депутат Фортечної райради Кропивницького від цієї політсили Олександр Рихлицький, а також Ярослав Турчин, який у 2015 році балотувався у депутати Фортечної райради від “Опоблоку”.

Центр одномандатного виборчого округу №103 знаходиться в Олександрії. Межі округу: місто Олександрія, Долинський, Олександрійський, Петрівський та Устинівський райони.

9a9f26e733b69ae77a74a3c7a6ca3f95.jpg

148847448f8bce314a3e1f5bbb3b1f38.jpg

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар