На Кущівці оголосили карантин через скаженого кота

© Pexels

В одному з будинків по вулиці Канатній у Кропивницькому виявили хворого на сказ кота. Власниця тварини звернулася до ветеринарів після того, як у тварини з’явилися судоми. На частині Кущівки ввели карантинні обмеження. За відсутність щеплення у кота його власницю притягнули до адмінвідповідальності та наклали штраф.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі обласної Держпродспоживслужби.

“Фахівці Держпродспоживслужби здійснюють всі необхідні заходи щодо недопущення поширення цієї інфекції. Наразі спеціалісти Кропивницької міської державної лікарні ветеринарної медицини проводять щеплення тварин у приватних домоволодіннях загрозливої зони антирабічною вакциною.

У приватному домоволодінні та на території подвір’я, де зафіксували випадок захворювання тварини на сказ, проводиться дезінфекція”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, скажений кіт покусав шістьох кропивничан.

Читайте також: Собаки загризли скажену лисицю на селищі Новому

Довідка:

Сказ – це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба, яка супроводжується враженням центральної нервової системи й завжди закінчується смертю. Зараження людини відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок.

Основним методом боротьби зі сказом є щеплення. Його необхідно робити щорічно всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку. Вакцина проти сказу є безкоштовною, оплатити треба лише необхідні витратні матеріали (шприц тощо). Для проведення щеплення тварин проти сказу необхідно звернутися до державної лікарні ветеринарної медицини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар