Рибопереробне підприємство у Кропивницькому районі оштрафували на 25 тис. грн

© pixabay.com

Під час перевірки рибопереробного підприємства у Кропивницькому районі спеціалісти обласної Держпродспоживслужби виявили низку порушень. Зокрема, на виробництві були порушені гігієнічні вимоги, виявили наявність зустрічних та перехресних потоків сировини та готової продукції, що може призвести до її забруднення. Також зафіксували порушення температурного режиму зберігання продукції, що створює ризик розмноження у продуктах патогенних мікроорганізмів та виділення ними токсинів. За це на підприємство наклали штраф у розмірі 25 038 грн.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

У ході позапланової перевірки рибопереробного підприємства спеціалісти Держпродспоживслужби області встановили виконання всіх вимог накладеного припису і усунення виявлених порушень.

“Риба є продуктом, який за умов недотримання на виробництві технологічних вимог переробки, зберігання може становити загрозу виникнення різних інфекційних захворювань, одне з яких – ботулізм. На жаль, це тяжке інфекційне захворювання не оминає і нашу область. Торік на Кіровоградщині зареєстровано 3 випадки захворювання на ботулізм, у яких потерпіло 4 особи. Для одного потерпілого захворювання закінчилося смертю.

Держпродспоживслужба області застерігає споживачів: не варто купувати продукти харчування у несанкціонованих місцях продажу та без наявності документів на продукцію”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у буженині Соколівського м’ясокомбінату знайшли кишкову паличку.

Читайте також: Стафілокок та сальмонела: що показала перевірка у “Смачних традиціях”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар