До 8 років тюрми “світить” мешканцю Кіровоградщини, який намагався дати хабар поліцейському

© Torange.biz

Прокуратура Кіровоградської області у взаємодії з співробітниками Головного управління Національної поліції в області затримали мешканця Долинського району, який надав 10 тис грн неправомірної вигоди поліцейському. За такі дії чоловік може потрапити до тюрми на термін від 4 до 8 років.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

За вказану суму неправомірної вигоди підозрюваний намагався уникнути перекваліфікації злочину, який вчинив його близький родич. Після передачі частини грошових коштів, а саме 7 тис. грн, його затримали працівники поліції.

Злочині дії чоловіка кваліфіковано за ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої підозрюваному статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

На даний час затриманому повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованого злочину та судом щодо нього обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Слідство триває.

Нагадаємо, минулого тижня правоохоронці затримали головного спеціаліста Олександрійського міськвідділу Державної міграційної служби України, яка вимагала від місцевих мешканців гроші за виготовлення у найкоротший термін паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Також на хабарі затримали заступника начальника відділу кадрів однієї із військових частин Національної гвардії. За версією слідства, майор вимагав від місцевого жителя тисячу доларів США за вирішення питання щодо укладання контракту з чоловіком на проходження військової служби.

Окрім того, нещодавно Військова прокуратура разом із СБУ задокументувала факт вимагання та одержання хабара начальником районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Кіровоградській області.  А начальника відділу містобудування, архітектури, ЖКГ одного з районів області викрили на хабарі у 55 тисяч гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар