Ректора медуніверситету у Кропивницькому відсторонили від посади

© mariupolnews.com.ua

У Міністерстві охорони здоров’я України підписали наказ про відсторонення від посади ректора Донецького національного медичного університету Петра Кондратенка, якого підозрюють у хабарництві. Зазначимо, у філії університету в Кропивницькому розгорівся скандал із відрахуванням 850 іноземних студентів.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ДНМУ.

Петра Кондратенка відсторонили від посади в межах строків досудового розслідування до 25 березня. На цей період обов’язки ректора виконуватиме декан медичного факультету №1 Олександр Герасименко.

ef4acf07e55c48f2b47910d5ae786c28.jpg

Нагадаємо, у Кропивницькому вийшли на акцію протесту близько півсотні іноземних студентів Донецького національного медичного університету. За їхніми словами, їм погрожували відрахуванням, якщо вони повторно не заплатять за навчання. У виші заявляють, що чеки студентів про оплату несправжні.

У листопаді 2018 року Служба безпеки України розслідує шахрайські дії фірми-посередника, яка начебто завищувала плату за навчання і крала кошти іноземних студентів донецького вишу.

Також СБУ викрила на хабарах посадовців Донецького Національного медичного університету. У спецслужбі заявляють, що керівники вишу вимагали хабарі від представників фірм, які спеціалізуються на підборі та подальшому оформленні іноземних студентів. Ректору університету вже оголосили підозру. Слідчі дії проводили також у Кропивницькому, де розташований філіал ДНМУ.

d5184662c7f7e70ab7d2de0026c56419.jpg
© Прес-центр СБ України
37995a1f805ddbeb42d0fb9d41f4290f.jpg
© Прес-центр СБ України

А 11 лютого до Ленінського райсуду надійшов позов від народного депутата України Костянтина Яриніча щодо скасування наказів Донецького національного медичного університету у Кропивницькому про відрахування 850 студентів. Однак суд відмовив у відкритті провадження в адміністративній справі адже нардеп помилився кодексом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар