У Кропивницькому згадають полеглих під Дебальцевим спецпризначенців

У суботу, 16 лютого, об 11:00 на Рівнянському кладовищі у Кропивницькому відбудеться панахида за капітаном третього полку спецпризначення Юрієм Бутусовим, старшим сержантом Віталієм Федитником та військовим кореспондентом Дмитром Лабуткіним, які у 2015 році загинули в районі Дебальцево.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку 3 полку у Facebook.

Нагадаємо, Юрій Бутусов 16 лютого 2015 року забезпечував вихід української колони з пораненими та загиблими з-під Дебальцевого. У колоні з підсилення був лише один БТР і БМП. У районі Новогригорівки військові потрапили у засідку, бронетранспортер було підбито. Юрій Бутусов отримав важкі рани тіла, і йому практично відірвало руку. Загинув від ран під бронетранспортером, тримаючи гранату в руці. Разом із ним загинув старший сержант 3-го полку Віталій Федитник і військовий кореспондент ТРК "Бриз" Дмитро Лабуткін.

Про обставини надскладної операції, яку спецпризначенці виконували поблизу Дебальцевого, розповів побратим загиблих бійців. Він вижив у тому бою, але побував у полоні російських військових.

“Ми виконували завдання із супроводу військової колони, яка вивозила загиблих і поранених. Зайшли у Дебальцеве, завели туди колону з продуктами і обмундируванням, тобто все, що було необхідно нашим солдатам. Через постійні обстріли міста попередні декілька днів звідти не могли вивезти загиблих і поранених. Виводячи цю колону, при виході з міста Дебальцеве, ми потрапили у засідку. Обстрілювали нас російські регулярні війська. Саме до них ми потім потрапили у полон”, – розповів спецпризначенець.

За його словами, усі розуміли, що на той час навколо Дебальцевого замикався котел і місто постійно обстрілювали з артилерії, але ніхто не дав задню. Про загиблих командирів капітана Юрія Бутусова та старшого сержанта Віталія Федитника боєць розповів, що хлопці були справжніми професіоналами своєї справи, мужніми воїнами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар