У Кропивницькому оголосили штормове попередження

У Кропивницькому оголосили штормове попередження першого (жовтого) рівня загрози. Також в управлінні з надзвичайних ситуацій міськради озвучили першочергові правила, яких варто дотримуватися під час негоди.
Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради Кропивницького.

“Жовтий” рівень загрози мовою рятувальників і дорожників означає порушення руху на дорогах (окремі загрозливі ділянки, затори, тянучки тощо), які виникають через синоптичну ситуацію.

За повідомленням Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології на території міста очікується ускладнення погодних умов:

  • 10 січня налипання мокрого снігу, на дорогах збережеться ожеледиця;
  • 11 січня вночі помірні опади, вдень значні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Місцями очікується хуртовина, налипання мокрого снігу, ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби від 3º морозу до 2º тепла.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради звертається до жителів Кропивницького із попередженням про дотримання правил безпеки життєдіяльності:

  • не виїжджати без потреби на транспортних засобах за межі населених пунктів;
  • не допускати переохолодження організму;
  • при сильних поривах вітру – не підходити близько до розлогих дерев, електроопор та хитких конструкцій, які можуть впасти;
  • під час обігріву приміщень суворо дотримуватись правил пожежної безпеки, перевіряти справність і належний стан приладів та систем опалювання.

Нагадаємо, рятувальники Кіровоградщини розгорнули майже півсотні пунктів обігріву. Їхні адреси ви можете знайти у нашій публікації.

Негода

Жовтий рівень загрози у зв’язку із погіршенням погодних умов оголосили в Кропивницькому. Під час снігопаду біля спусків та підйомів чергуватиме спецтехніка.

Опубліковано Канал "Кіровоград" Четвер, 10 січня 2019 р.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар