У Кропивницькому водій автобуса №123 принизив дівчину на візочку

Скріншот із відео krop.police в Іnstagram

Учора, 15 грудня, водій комунального автобуса №123 принизив дівчину з інвалідністю, яка пересувається на візочку. Дівчині довелося декілька разів за день проїхати із цим водієм. Жодного разу той не вийшов допомогти, а увечері, коли його попросили допомогти спустити дівчину, він почав обурюватися, що “таким, як вона треба встановити час, коли вони можуть їздити у автобусах”. Керівник КП “Електротранс” пообіцяв розібратися у цій ситуації, і покарати водія.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Інформацію про цей інцидент оприлюднили свідки події. Відповідне відео опублікували у спільноті krop.police в Іnstagram.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений ???????? ПАТРУЛЬНА ПОЛІЦІЯ ???????? (@krop.police)

У дописі, за словами дівчини на візку, повідомляється, що вона о 18:50 їхала  із вул. Бєлгородської на вул. Десантників .

“Водій не допоміг подрузі мене завести при тому що там високо було і слизько (це добре що я не одна була). Він не під’їхав до бордюру, хоча за рік не було проблем, всі під’їжджали, навіть коли сніг був. Я попросила допомогти нам спуститися з бордюру бо він був близько 30-35 см. Це досить таки високо. Він не опустив автобус хоч і зобов’язаний це зробити. Висота була взагалі нереальна. Подруга знову таки завезла мене самостійно. Але я не маленька + коляска + лід. А він просто стояв і дивився.

А коли я сказала зупинку, де хочу сходити, він почав підвищувати голос. Кричав, що таким, як я потрібно встановити час до котрої їздити. Люди почали кричати на нього і знімати”, – йдеться у дописі.

c6ef66d83afff5d8f619b1bf1627f5dc.png
Скріншот із відео

Як виявилося, звати дівчину Наталя Макогон. Незважаючи на те, що вона пересувається у візочку, у теплу пору року дівчина працює продавчинею квасу. Містяни могли бачити її влітку біля приміщення Ленінського райсуду у центрі Кропивницького. Про неї неодноразово писали місцеві ЗМІ.

Директор КП “Електротранс” Олександр Луценко пообіцяв, що на підприємстві обов’язково з’ясують ситуацію і, якщо водій дійсно принизив дівчинку на візку, то його покарають:

“Ми усе з’ясуємо, візьмемо пояснення у водія, подивимося відео з камер у автобусі. Також нам потрібно поговорити із цією дівчинкою, щоб вона розповіла, що наш водій їй говорив. Це людський фактор. Ми постійно займаємося із нашими водіями, учимо їх користуватися пандусами, пояснюємо, що вони зобов’язані допомагати людям на візочках. Проте, як бачимо, такі неприємні випадки усе ж трапляються”.

За словами Олександра Луценка, такі дії водія можуть для нього вилитися навіть у звільнення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар