У Кропивницькому до 4 років ув`язнення засудили контрактника-дезертира

© pushkinska.net

У Кропивницькому військова прокуратура в суді апеляційної інстанції відстояла справедливість покарання для солдата-втікача. Дезертира засудили до позбавлення волі строком на 4 роки 1 місяць.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Військової прокуратури Кіровоградського гарнізону.

Кропивницький апеляційний суд підтримав принципову позицію Військової прокуратури Кіровоградського гарнізону та залишив без змін вирок Ленінського районного суду міста Кіровограда від 20.03.2018, яким колишній солдат ВСУ визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України, та засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки 1 місяць.

Під час судового розгляду доведено, що військовослужбовець С., проходячи військову службу за контрактом на посади розвідника-кулеметника однієї з військових частин ЗСУ, в липні 2016 роки без поважних причин не з’явився вчасно на службу до військової частини і незаконно перебував за її межами до березня 2017 року.

При винесенні вироку суд врахував участь колишнього військовослужбовця в АТО, його непогашену судимість, і на підставі ст. 71 КК України до призначеного покарання частково приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком. Зокрема, за сукупністю вироків остаточно призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки 1 місяць.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар