Екс-директора комунального підприємства підозрюють у розтраті 122 тис. грн

© Корупція Інфо

Колишнього керівника комунального підприємства «Ринково-побутові послуги Міської ради міста Кропивницького» підозрюється у привласнені та розтраті майна на суму близько 122 тис. грн. У підпорядкуванні цього підприємства перебуває ринок “Шахтарський” на пров. Фортечному.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

За процесуального керівництва кропивницької місцевої прокуратури складено повідомлення про підозру колишньому директору комунального підприємства «Ринково-побутові послуги Міської ради міста Кропивницького» у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2, 3 ст. 191 Кримінального кодексу України, тобто привласненні та розтраті майна шляхом зловживання службового становища.

У ході досудового розслідування задокументовано шість епізодів незаконної діяльності колишнього директора – привласнення та розтрата грошових коштів комунального підприємства за період роботи з грудня 2016 року по березень 2017 року для власних потреб.

Читайте також: Затриманий чиновник міськради брав хабарі з підприємців і намагався підкупити колегу, – прокуратура

Зокрема, вищевказаний посадовець неодноразово отримував грошові кошти з каси підприємства під приводом оплати різних послуг, – адвоката, послуг з проведення тренінгів, надання собі поворотної фінансової допомоги, а також премії за свою діяльність.

Окрім того, встановлений факт безпідставної оплати ним послуг і робіт від збанкрутілого підприємств та факт отримання коштів в якості орендної плати за користування торгівельним місцем на суму 18 000 грн, які також було використані посадовцем на власні потреби.

Загалом слідством встановлена причетність до привласнення та розтрати майна підприємства на загальну суму 122 тис грн.

КП «Ринково-побутові послуги Міської ради міста Кропивницького» знаходиться за адреою вул. Зінченка, 1. Підприємство керує торговельно-господарською діяльністю ринку “Шахтарський”.

Наразі колишньому директору комунального підприємства «Ринково-побутові послуги Кіровоградської міської ради» оголошено про підозру за ч. 2, 3 ст. 191 КК України. Санкція статті передбачає покарання за цей вид злочину до 8 років позбавлення волі.

Триває слідство.

dfc05f1da8ff6f3efa1a9ae37b788de2.png
© google.maps 
Поширити:

Залишити коментар:

коментар