Заступника міського голови Кропивницького звільнили через підозри у махінаціях із орендою землі

Олександр Грабенко

Сьогодні, 6 листопада, депутати міської ради Кропивницького підтримали подання міського голови про звільнення Олександра Грабенка з посади заступника міського голови. Чиновника звільнили через порушення законодавства під час укладання угод на оренду комунальної землі.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Як доповів під час сесійного засідання начальник Відділу з питань запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами Олександр Шишко, у результаті перевірки були встановлені факти порушення Олександром Грабенком законодавства при укладанні угод на продовження договорів оренди земельних ділянок і факти невмотивованої відмови в укладанні таких угод.

“Ці факти підтверджені і мають ознаки неправомірних дій та перевищення службових повноважень.

Зібрані матеріали будуть передані до відповідних контролюючих та правоохоронних органів”, – додав міський голова Андрій Райкович.

Проект рішення про звільнення Олександра Грабенка з посади заступника міського голови за порушення присяги посадової особи підтримали 24 депутати. Жодного голосу “за” не дали лише фракції ВО “Батьківщина” та Радикальної партії Олега Ляшка.

aa4e92e5cb2157378f44944330849697.png

Нагадаємо, депутати міської ради затвердили кандидатуру Олександра Грабенка на посаді заступника міського голови у 2015 році. Тоді Андрій Райкович представив Грабенка,  як члена своєї команди, з якою він буде розбудовувати місто. А також наголосив на його професійних менеджерських здібностях та обізнаності у земельних питаннях.

А 22 жовтня, під час апаратної наради у міськраді Андрій Райкович оголосив, що підпише указ про призначення начальника управління ЖКГ Віктора Кухаренка на посаду виконуючого обов’язки заступника міського голови.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар