У дев’ятиповерхівці на просп. Університетському сталася пожежа

Ліфт у будинку на вул. Попова після пожежі

Учора, 17 жовтня, у дев’ятиповерхівці на просп. Університетському у Кропивницькому сталася пожежа – горіло сміття у шахті непрацюючого ліфта. Рятувальники приборкали пожежу.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби У ДСНС в області.

Повідомлення про пожежу в 9-поверховому житловому будинку на просп. Університетському надійшло до Служби порятунку «101» о 20:45 17 жовтня.

Після прибуття на місце пожежі з’ясувалось, що в одному з під’їздів багатоповерхівки горить 2 м² сміття у шахті ліфта, що не експлуатується. Травмованих та загиблих немає.

Силами вогнеборців о 21:01 пожежу було локалізовано та о 21:04 – ліквідовано. До гасіння пожежі залучались 9 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький.

Причину пожежі встановлюють фахівці.

Нагадаємо, у Кропивницькому раніше часто траплялися крадіжки і підпали ліфтів. В одній із багатоповерхівок на вулиці Попова у квітні цього року підпалили ліфтову кабіну.

Наприкінці вересня 2017 року загальні збитки від підпалів ліфтових кабін у будинках по вулиці Попова у Кропивницькому сягнули 776 тисяч гривень.

Пізніше на дев’ятому поверсі будинку за адресою вул. Попова, 9, корпус 1, хтось також підпалив ліфтову кабіну. Ще один підпал ліфта на цій вулиці зафіксували згодом. А ще пізніше – по вул. Попова горіла сміттєва шахта.

Черговий випадок підвалу стався близько третьої години у ніч з 21 на 22 жовтня – горів ліфт 9-поверхівки по вул. Попова 15/18.

Наприкінці 2017 року кропивницькі поліцейські заарештували зловмисника, який обікрав ліфти у двох під’їздах на вул. Пацаєва. Як виявилося, на його рахунку вже понад 20 крадіжок ліфтового обладнання, а 20 років свого життя 38-річний підозрюваний уже провів за ґратами.

Зловмисника засудили до 4,5 років позбавлення волі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар