Майора кропивницького СІЗО спіймали під час спроби пронести в’язням телефон і наркотики

Учора, 11 вересня, правоохоронці затримали заступника чергового Кропивницької УВП №14, майора внутрішньої служби, який за 500 гривень погодився передати в’язням наркотики та мобільний телефон.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник з нагляду, безпеки та оперативної роботи у Адміністрації ДКВС Володимир Мелюхов, повідомляє Перша електронна газета.

“Співробітниками внутрішньої безпеки Адміністрації ДКВС спільно з працівниками поліції був затриманий заступник чергового Кропивницької УВП-14. Вислуга – 16 років, остання зарплата – 9500 ( могла б бути більшою якщо б до нього не було зауважень по службі)”, – написав Володимир Мелюхов.

Нагадаємо, Підозрюваний у хабарництві депутат міськради Кропивницького чекатиме суду вдома.

Читайте також: Затриманий чиновник міськради брав хабарі з підприємців і намагався підкупити колегу, – прокуратура

6aff09f1ba0cb2ca896c722875270561.jpg

7b4063a3a5aa656ae66ee161b5d70015.jpg

41bc21bdf32de89bc1f09eb63d1ad86d.jpg

Нагадаємо, під час спроби дати хабар працівнику прокуратури затримали начальника ДУ «Кропивницька установа виконання покарань № 14» Сергія Пазилова, який намагався “купити сліпоту” прокуратури.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі 128 тис. грн. Але згодом Апеляційний суд Кіровоградської області учетверо зменшив розмір застави.

Вже у травні 2018 року прокуратура направила у суд справу відносно керівника ДУ «Кропивницька установа виконання покарань №14».

Також зазначимо, що у 2017 році прокуратура області розпочала кримінальне провадження за фактом грубого порушення законодавства про працю службовими особами ДУ «Кропивницька установа виконання покарання № 14». Зокрема, одиноку матір малолітньої дитини неодноразово залучали до робіт у нічний час, до надурочних робіт та робіт у вихідні дні.

Крім того, прокуратура Кіровоградщиниі регулярно проводить перевірки дотримання норм ЗУ «Про попереднє ув’язнення» в діяльності ДУ «Кропивницька УВП №14». За результатами однієї з них виявлено ряд порушень. Зокрема, в установі не реалізуються державні гарантії щодо охорони здоров’я ув’язнених. Матеріально-побутові умови не відповідають правилам санітарії та гігієни. Ряд приміщень потребують негайного ремонту.

Незадовго до того у Кропивницькій установі виконання покарань №14 прокуратура також виявила численні порушення. Зокрема, недотримання норм жилої площі, неповна ізоляція осіб, непостійний нагляд та неналежне медичне забезпечення.

А на початку 2017 року співробітниками Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрито на хабарництві одного з оперативних працівників Кропивницької виправної колонії. Правоохоронці встановили, що старший лейтенант вимагав від знайомої засудженого оргтехніку для установи на суму п’ять тисяч гривень за переведення чоловіка до іншої колонії з пом’якшеним режимом утримання.

Також інспектор відділу режиму та охорони установи заступаючи на зміну, намагався пронести на територію СІЗО заборонені речі, які мають ознаки наркотичних речовин, а також цигарки. Заборонені речі працівник установи повинен був передати ув’язненим за відповідну грошову винагороду.

В’язні з ключами від камер, ножі та шприци: які порушення керівник колонії намагався “відкупити” за 10 тис. грн

Поширити:

Залишити коментар:

коментар