Підозрюваний у хабарництві депутат міськради Кропивницького чекатиме суду вдома

© Сергій Таранюк у Facebook

У Кропивницькому, у результаті спільної операції місцевої прокуратури, УЗЕ в області та Кропивницького міського відділу поліції, на отриманні хабаря 5500 доларів США викрито депутата міської ради Кропивницького. Підозрюваному вже обрали запобіжний захід – він чекатиме суду під домашнім арештом.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Як написав на своїй сторінці у Facebook депутат Подільської райради Кропивницького Сергій Таранюк, затримали члена фракціїї БПП “Солідарність” у міськраді Юрія Деркаченка. Підозрюваний у хабарництві депутат також є членом постійної депутатської комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища

У ході досудового розслідування встановлено, що згаданий вище депутат вимагав та отримав від місцевого підприємця вказану суму коштів за винесення на розгляд сесії міськради питання прo надання цьому підприємцю 0,22 га землі для здійснення ним підприємницької діяльності, а у подальшому пoзитивне гoлoсування депутатів з цього питання на черговій сесії міської ради.

Депутата затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Прокурор області Анатолій Коваленко повідомив затриманому депутату про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі слідчим суддею Кіровського районного суду депутату міської ради визначено міру запобіжного заходу у виді домашнього арешту.

Триває слідство.

2696ec905f6158888dd1868d41f6686d.jpg
© Сергій Таранюк у Facebook
9a18561de8514cd0e73736f8e3acde5b.jpg
© Сергій Таранюк у Facebook
Поширити:

Залишити коментар:

коментар