Посадовця міськради судитимуть за хабар у 12 тис. грн

© Pixabay

Справу, викритого на хабарі керівника управління ДАБК міської ради, направили на розгляд суду. Посадовця звинувачують у вимаганні 12 тис. грн за прискорення видачі декларації про здачу в експлуатацію об’єкту будівництва.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Управління захисту економіки в Кіровоградській області у Facebook.

Задокументовано 2 факти вимагання посадовцем хабара від кропивничанина у сумі 12 тис. грн. за прискорення видачі декларації про введення в експлуатацію закінченого об’єкта будівництва.

У червні посадовця затримали “на гарячому” та повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 (прийняття, пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 2 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Читайте також: Посадовця держпідприємства затримали на хабарі у 15 тис. грн

Поширити:

Залишити коментар:

коментар