Мешканців Кіровоградщини закликають бути обережними під час купання

Ілюстративне фото

Оскільки купальний сезон ще триває та, на жаль, на воді продовжують гинути люди, рятувальники Кіровоградщини звертається до усіх з переконливим проханням дотримуватися правил безпечної поведінки під час купання і катання на плавзасобах.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі У ДСНС у Кіровоградській області.

“Невтішна статистика щодо загибелі людей на воді дозволяє зробити припущення, що громадяни не досить серйозно сприймають небезпеку відкритих водойм. Здається, що лихо може трапитись лише з кимось іншим… Проте варто пам’ятати кожному: вода – сувора стихія, яка ніколи не вибачає помилок”.

Основні правила поведінки на воді:

  • Купатись варто тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях. Якщо ви відпочиваєте разом з дітьми, тримайте їх під постійним наглядом.
  • Не слід заходити у воду в незнайомому для вас місці.
  • Уникайте води із швидкою течією.
  • Не заходьте у воду напідпитку.
  • Ніколи не плавайте на самоті.
  • Не пірнайте з підвищень у неперевірених місцях.

Нагадаємо, 18 липня, на Ковалівці з водойми дістали тіло потопельника. Тоді встановити особу чоловіка не змогли, оскільки документів при ньому не виявили.

Уже 20 липня, із річки Сугоклея у Кропивницькому рятувальники дістали з вoдойми тіло загиблого чоловіка. Його паспортні дані також довелося встановлювати додатково.

А 22 липня, в Олександрійському районі рятувальники дістали з водойми тіло загиблої жінки. Нею виявилась мешканка с. Бандурівка цього ж району, 1989 р.н.

Також тіло загиблої жінки рятувальники витягли з місцевого ставку у селі Гурівка Долинського району. Подія трапилася 27 липня. Жінка була 1973 р.н.

Згодом у Новоархангельському районі рятувальники дістали з річки Синюха тіло загиблого кропивничанина.

Того ж дня, 4 серпня, на Новомиколаївському пляжі з Інгулу витягли тіло юнака. Ним виявився місцевий житель 2003 р.н.

Окрім того, 6 серпня, водолази двічі діставали тіла потопельників із водойм на Кіровоградщині. Спочатку у селі Велика Чечеліївка, а потім у селі Кропивницьке.

У цей же день у селі Катеринівка Кіровоградського району на місцевому кар’єрі втопився неповнолітній кропивничанин. Хлопець був 2001 р.н.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар