Депутата Світловодської райради оштрафували на 3400 грн за захоплення землі

Депутата Світловодської райради, голову однієї із її постійних комісій та водночас голову фермерського господарства оштрафували за самовільне зайняття 24 земельних ділянок загальною площею 74 га на суму 3400 грн.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Судовий розгляд справи тривав 1 рік 10 місяців, під час якого державним обвинувачем доведено, що вказаний голова фермерського господарства самовільно з метою протиправного отримання прибутку використовував вказані земельні ділянки, не маючи правовстановлюючих документів на них.

Вироком Світловодського міськрайонного суду його визнано винним за ч.1 ст.197-1 Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді штрафу. Окрім того, в рамках судового розгляду частково задоволено цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої злочинними діями, таким чином доведено принцип невідворотності покарання.

Довідково: Кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 197-1 КК України, карається штрафом від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар