На Кіровоградщині шахрай викрав благодійні кошти, які збирали для лікування 1-річного тяжкохворого малюка

29-річний раніше судимий мешканець Олександрійського району дізнався з сюжету журналістів, що небайдужі збирають кошти для однорічного Даніїла Калько, який від народження нічого не чує і як наслідок – не говорить та відстає в розвитку від ровесників. Чоловік скористався вказаними реквізитами, а згодом із допомогою мобільного додатку провів банківську операцію та привласнив благодійні внески.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі поліції Кіровоградщини.

Про те, що з банківського рахунку, відкритого для збору коштів на лікування однорічного Даніїла Калько, невідомі знімають кошти, здогадалася його мама Ірина. Про цей факт жінка повідомила поліцейських.

7

Читайте також: Батьки 11-місячного Даниїла з Кіровоградщини просять допомогти хлопчику чути

Правоохоронці встановили особу чоловіка, причетного до скоєння цього злочину. Під час обшуку у нього знайшли та вилучили банківську картку, з допомогою якої шахрай переводив чужі гроші у готівку.

Скориставшись довірою рідних хлопчика, шахрай провів низку маніпуляцій, внаслідок яких отримав гроші з банкомату на території одного з районів області.

До того 29-річний чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння розбійного нападу. У в’язниці він освоїв такий вид «заробітку», як «телефонні шахрайства». Та чоловіка викрили, тож у підсумку він отримав додатковий строк.

Читайте також: Крадія волонтерської скриньки для армії спіймали у Кропивницькому

5

Про історію, яка завдяки втручанню поліцейських отримала надію на щасливе завершення, розповіла мама хлопчика – Ірина Калько.

“Про хворобу нашого сина ми дізналися не відразу. Пройшли ретельне медичне обстеження, встановили діагноз, з’ясували, яким чином можемо провести лікування. Для того, аби операція пройшла успішно, її потрібно зробити якнайшвидше, а це значна сума коштів, яких не маємо. Звернувшись до журналістів, ми вірили, що люди не залишаться байдужими і відгукнуться. Шкода, що знайшовся і той, кому «не пекли» руки дитячі гроші. Я щиро дякую працівникам поліції за їх роботу. Спасибі, що належним чином виконують свої обов’язки та допомагають людям”, – говорить мама Даніїла.

Нагадаємо, допомоги небайдужих потребує 11-місячний Даниїл Калько з Кіровоградщини. Хлопчик від народження нічого не чує і як наслідок – не говорить та відстає в розвитку від ровесників. Допомогти дитині може лише кохлеарна імплантація, яка коштує від 30 тисяч доларiв на одне вушко. Батьки дитини наскладали лише дві тисячі. Медики кажуть, якщо операцію не зробити до 4-х років, дитина може взагалі не почати говорити.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 5168 7426 0060 8834

Телефони: +38 097 613 13 74, 099 107 55 10 Ірина Калько (мама Даніїла)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар