Набережну Інгулу у Кропивницькому реконструюватимуть у декілька етапів

У Кропивницькому комісія з реконструкції нaбережної Інгулу напрацьовує технічне завдання, яке ляже в основу майбутнього проекту благоустрою берегів водної артерії міста. Набережну поділять на декілька цільових зон і проводитимуть реконструкцію у декілька етапів. Першим етапом стане ділянка від Михайлівського мосту до вулиці Острівської.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Технічні завдання вже на стадії готовності і для уточнення деталей члени комісії провели учора, 15 червня, виїзне засідання на місці майбутньої реконструкції.

“Реалізація проекту триватиме впродовж декількох років, – відзначив начальник управління містобудування та архітектури міської ради Вадим Мездрін. – відповідно. У міському бюджеті має бути передбачене і поетапне фінансування робіт”.

За інформацією начальника управління капітального будівництва міської ради Віктора Ксеніча, основою технічного завдання стали пропозиції проектних інститутів та громадських організацій.

“Сьогодні готується техніко-економічне обґрунтування проекту на відрізку русла Інгулу від вулиці Михайлівської до вулиці Київської. Це дозволяє побачити в комплексі благоустрій прибережної зони Інгулу. Першою чергою реконструкції стане ділянка від Михайлівського мосту до вулиці Острівської. Вартість виготовлення проектної документації першої черги складає близько одного мільйонa гривень.

На заваді підготовки технічного завдання стоїть низка факторів, відзначив член комісії архітектор Володимир Рак. Серед них спеціаліст відзначив виділення земельних ділянок на прибережній зоні під зaбудову.

“Технічним завданням передбачається поділ Набережної на цільові відкриті зони, – підкреслив Володимир Рак. Так лівобережна зона від Михайлівського мосту, де висаджена алея дерев стане місцем сімейного відпочинку. А наступну зону перед мостом по Великій Перспективній планується віддати молоді для активного відпочинку з максимальним використанням водного дзеркала: облаштування фонтанів, катання на човнах, катамаранах. Козачий острів стане парком дитячих розваг, а обвідний канал можна буде використовувати для потреб судомоделістів. Правобережна зона у Молодіжному сквері буде віддана на потреби спортивної молоді. Берег же напроти Козачого острова, де є чотири гектари землі можна перетворити на музей під відкритим небом: тут можна представити історію нашого краю від сарматських поселень до козацької доби”.

Читайте також: Перед реконструкцією набережної Інгулу комунальники перевірять стан інженерних мереж

Поширити:

Залишити коментар:

коментар