Кропивничанин зберігав удома вибухівку та наркотики

У Кропивницькому поліцейські разом із бійцями КОРДу провели санкціонований обшук у помешканні 37-річного чоловіка. У результаті виявили предмети, схожі на гранату, тротилову та димові шашки, порох, саморобний вибухопакет, набої різного калібру, а також речовини, схожі метамфетамін та коноплю.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі поліції Кіровоградщини.

Поліцейські отримали оперативну інформацію про зберігання кропивничанином вибухових пристроїв та боєприпасів, яка у ході перевірки знайшла підтвердження.

Зважаючи на те, що громадянин мав «під рукою» небезпечний арсенал, до проведення обшуку було задіяно працівників спецпідрозділу.

4

«У результаті вжитих заходів за місцем проживання зловмисника поліцейські вилучили предмети, схожі на: тротилову шашку вагою 400 г, гранату РГД- 5 (зі збитими номерами) із запалом, 4 димові шашки, 7 набоїв до вогнепальної та 5 – до травматичної зброї, порох вагою близько 150 грамів та саморобний вибухопакет.

Окрім того, працівники поліції виявили у помешканні чоловіка лабораторію з виготовлення наркотичних засобів, пакетики та трубки з речовиною, схожою на метамфетамін, ваги та півмішка речовини рослинного походження, схожої на коноплю.

За поясненням місцевого жителя, вибухові пристрої та набої він знайшов, а наркотики зберігав для власного вживання.

Нині слідчі з’ясовують всі обставини вчинення кримінальних правопорушень», – розповів заступник начальника поліції Кіровоградської області Андрій Бензар.

5

Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

За скоєне особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

1_3

Поширити:

Залишити коментар:

коментар