На Кіровоградщині почали діяти сезонні обмеження руху вантажівок

Ілюстрація

Із 10 травня на дорогах Кіровоградщини знову вводяться в дію сезонні обмеження руху у зв’язку з підвищенням температури повітря. Обмеження стосуються великовагового транспорту. Перечекати спеку можна на майданчиках відстою.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі САД у Кіровоградській області.

Високі температури викликають перегрівання асфальтобетонного покриття за рахунок акумулювання сонячної енергії, яку поглинає темна поверхня дороги. Воно має більш високу температуру, ніж температура повітря приблизно на 10-15°. Відповідно, асфальтове покриття стає менш стійким до руйнацій і більш вразливим до навантажень.

Із метою збереження існуючої автодорожньої мережі від передчасних руйнувань та недопущення утворення деформацій покриття з 10:00 до 22:00 години при температурі повітря вище +28°С на території Кіровоградської області з 1 червня будуть введені тимчасові обмеження руху великовагового автотранспорту (загальною вагою понад 24 т та навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн).

Відстій великовагового автотранспорту на період спекотної погоди здійснюється на існуючих стоянках та майданчиках відпочинку, в тому числі біля об’єктів сервісу.

Обмеження руху не поширюється на транспортні засоби, які здійснюють пасажирські перевезення, перевезення вантажів, що швидко псуються, та вантажів, які використовуються під час ліквідації стихійних явищ або надзвичайних ситуацій.

На разі встановлюються відповідні дорожні знаки. Перечекати спеку можна на майданчиках відстою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар