Патрульні не заперечують, що склали протокол на ймовірно нетверезого колегу

© inlviv.in.ua

Нещодавно у центрі Кропивницького патрульні поліцейські помітили водія, який ймовірно кермував автівкою у стані алкогольного сп’яніння. Ним виявився їхній колега, який мав вихідний того дня. Правоохоронці склали на колегу відповідний протокол.

Цю інформацію поширили на сторінці “Дорожній Контроль Кропивницький” у соцмережі Facebook. Автори допису заявляють, що прес-служба нібито замовчує про цей факт і наводять ряд звинувачень у сторону правоохоронців. Активісти цієї організації стверджують, що порушником виявився патрульний поліцейський 1-ї роти Олександр Руденко.

“При свідках Руденко О. дав свідчення, що тимчасово він не працює в поліції. Під час перевірки документів чинив опір, відмовився проходити огляд у присутності свідків, намагався втекти з місця події, після чого був затриманий із застосуванням фізичної сили і спеціальних засобів-наручників”.

Проте Першій електронній газеті речниця патрульної поліції Кіровоградської області Яніна Ликова підтвердила факт складання протоколу і те, що їхній колега мав ознаки алкогольного сп’яніння.

29 квітня на вул. Тараса Карпи патрульні зупинили автівку, за кермом якої був ймовірно нетверезий їхній колега. Він перебував не при виконанні службових обов’язків – мав вихідний день.

“Цей транспортний засіб зупинили на вул. Тараса Карпи. За кермом був інспектор патрульної поліції. Патрульні помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння і запропонували йому пройти перевірку. Проте він відмовився від огляду на стан алкогольного сп’яніння і по відмові був складений протокол за ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння)”, – розповіла Яніна Ликова.

Нагадаємо, учора у Кропивницькому заступник начальника управління патрульної поліції в Кіровоградській області відмовився від хабара у розмірі 7000 грн. Ці кошти правоохоронцю пропонував 39-річний кропивничанин із пропозицією не направляти до суду матеріали про керування ним транспортного засобу в стані алкогольного сп’яніння.

Довідка:

Кермування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння (ст. 130 КУпАП) тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб – накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частиною першою цієї статті тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки і на інших осіб – накладення штрафу у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують її увагу та швидкість реакції, за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років і на інших осіб – накладення штрафу у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником), або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують його увагу та швидкість реакції, чи до прийняття рішення про звільнення від проведення такого огляду тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар