Матеріали про отруєння дітей у кропивницькому дитсадку передали у прокуратуру

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© Вголос

Усі 5 дошкільнят, яких госпіталізували з симптомами гострої кишкової інфекції, наразі повернулися додому. А тим часом оприлюднено результати експертизи за фактом спалаху інфекції. Зокрема, зафіксували порушення дезінфекційного режиму, недотримання правил особистої гігієни дітьми, а також недотримання правил миття столового посуду. Окрім того, у двох працівників дитсадка (зокрема, кухаря) виявили патогенний стафілокок. Матеріали передали до прокуратури та поліції.

Раніше очільниця управління освіти Лариса Костенко заявляла, що харчування в дошкільному закладі не причетне до того, що дітки захворіли. Чиновниця аргументувала свою заяву тим, що одній дитині поставили діагноз – ротавірусна інфекція. І цей вірус передався іншим діткам. І за результатами вірусологічного ця інформація підтверджується –  у трьох контактних дітей виявлено ротавірус, з них двоє відвідують ясельну групу №2 та один малюк – групу №3. Вони перебувають на амбулаторному лікуванні.

Проте, за результатами експертизи фахівців Держпродспоживслужби, з’явилося ще декілька ймовірних причин отруєння дітей.

“На підставі результатів санітарно-епідеміологічного обстеження (розслідування) та результатів лабораторних досліджень зроблено висновок, що причинами й умовами виникнення захворювання у вихованців ДНЗ є порушення дезінфекційного режиму, недотримання правил особистої гігієни дітьми, а також недотримання правил миття столового посуду, про що свідчить позитивний результат змивів на мікробіологію. У двох контактних осіб – кухаря та помічника вихователя за результатами бактеріологічного обстеження виявлено патогенний стафілокок, вони направлені на санацію”.

Так чи інакше, результати експертиз направили до прокуратури Кіровоградської області та Головного управління Національної поліції в області. Речниця обласної прокуратури Наталя Алєксєєнко розповіла Першій електронній газеті, що за цими матеріалами будуть проводитися дії для встановлення відповідальних осіб.

“Матеріали за цією справою надійшли. Їх направили на виконання до Кіровоградської місцевої прокуратури. Прокуратура області взяла це питання на контроль, а місцева – опрацьовує викладені факти. Ми будемо перевіряти усі матеріали у комплексі”, – розповіла Наталя Алєксєєнко.

У Держпроспоживслужбі додають, що у зв’язку з виявленими порушеннями буде проведене повторне санітарно-епідеміологічне обстеження закладу. Адміністрації ДНЗ надано рекомендації стосовно проведення заняття з працівниками харчоблоку з питань дотримання технології приготування страв, правил відбору добових проб та організації проведення повторних досліджень готових страв на мікробіологічні показники.

Протиепідемічні та профілактичні заходи в Спеціальному дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №29 «Червона шапочка» з локалізації та ліквідації спалаху продовжуються.

Виконання плану заходів з покращення санітарно-технічного стану в дитсадку пеpебувaє на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Нагадаємо, 28-29 квітня та 1 травня п’ятьох вихованців ДНЗ “Червона шапочка” госпіталізували до Центральної міської лікарні з симптомами гострої кишкової інфекції – гострий гастроентероколіт та харчова токсикоінфекція. Швидкий тест на ротавірус в одного малюка показав позитивний результат.

Нагадаємо також, у березні вісім вихованців Бобринецького ДНЗ “Сонечко” з симптомами гострої кишкової інфекції госпіталізовали до центральної районної лікарні. Причиною отруєння стали недотримання санітарних норм і правил.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар