Перелом черепа та крововилив у мозок: у Кропивницькому рятують немовля після материнської допомоги

У Кропивницькому медики рятують тримісячне немовля після материнської допомоги. Маля привезли з райцентру з діагнозом перелом кісток черепа та крововилив у мозок. Дитина була у дуже важкому стані.

Про це йдеться у сюжеті ТСН, повідомляє Перша електронна газета.

“Дитина надійшла в тяжкому стані з дихальною недостатністю. При подальшому обстеженні було виявлено, що в дитини лінійний перелом перелом тім’яної кістки, субарахноїдальний крововилив, множинні гематоми”, – розповів лікар-реаніматолог Тарас Спиридонов.

Правоохоронцям мама дівчинки розповіла, що немовля раптом почало захлинатися і посиніло, а сама вона заходилася реанімовувати і перестаралася.

“Розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 кримінального кодексу України – це нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Наразі проводяться необхідні слідчі дії. Призначено низку експертиз”, – розповів керівник Бобринецького райвідділу поліції Роман Савіцький.

Сусіди родини спілкуються неохоче, але зізнаються, що в той вечір немовля було з вітчимом, а матері не було вдома. Сама жінка розповісти про обставини травмування дитини не схотіла.

“Я ніяких коментарів про свою дитину надавати не буду. Дитина лікується, з дитиною все добре”, – заявила вона.

Прогнози медиків і справді стримано оптимістичні.

“Стан дитини стабілізувався. Дитинка почала сама їсти, отямилася потрошку”, – каже Спиридонов.

Однак чи не відіб‘ється ця важка травма на подальшому розвитку дитини, лікарі судити не беруться.

Результати судово-медичної експертизи стануть відомі не раніше, ніж за місяць. Наразі жодних підозрюваних у справі завдання дитині тяжких тілесних ушкоджень немає.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар