На Кіровоградщині встановлять 18 об’єктів заспокоєння руху з освітленням на сонячних батареях

Вже з цього року і до 2020 в плани ремонтів об’єктів дорожнього господарства Кіровоградської області ввійде 18 об’єктів заспокоєння руху. Це не лише пішоходні переходи підвищеної видимості, а й так звані острівці безпеки, система штучного обмеження швидкості, що буде змушувати водіїв пригальмовувати на в’їзді в населені пункти і зберігати швидкість не більше 50 км/год. На кожному з таких об’єктів встановлюється сучасне освітлення, що живиться від сонячної енергії, а також вказівники зі світлодіодними елементами, що дозволяє їм бути помітними на досить далеку відстань – до кількох сотень метрів, навіть в туман. Самі ж пішоходні переходи наносяться червоно-білою фарбою, яку добре видно не лише вдень, а й вночі і в туман.

Про це йдеться на сайті САД Кіровоградщини, повідомляє Перша електронна газета.

“Статистика, на жаль, говорить про те, що учасники руху не завжди дотримуються встановлених правил, маневрують, перевищують швидкість і як результат створюють небезпечні ситуації на дорогах, скоюють аварії в яких страждають або гинуть люди, – говорить начальник Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Вадим Коюденко. – Минулого року ми облаштували на дорозі Знам’янка-Луганськ-Ізварине на 39-му кілометрі такий червоно-білий пішоходний перехід підвищеної видимості з автономним освітленням, світлодіодними знаками. Встановили потужне освітлення на шляхопроводі в Олександрії. Тепер згідно політики Укравтодору починаючи з цього року на всіх об’єктах капітального та поточного середнього ремонту будемо будувати такі «заспокоювачі» руху. Крім того, ми плануємо, переобладнати чотири звичайних перехрестя в перехрестя з кільцевим рухом, що є найбільш безпечним, як показує світова практика”.

Першочергово, як тільки розпочнеться будівельний сезон, підрядники продовжать ремонтувати державну дорогу М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине, а також значний обсяг робіт заплановано виконати на дорозі Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв, де з’явиться п’ять пішоходних переходів підвищеної видимості.

За попередніми підрахунками, заходи заспокоєння руху коштуватимуть близько 5 мільйонів гривень. Фінансування передбачено за рахунок 5% коштів Дорожнього фонду, що передбачені на заходи по сприянню збільшенню безпеки руху.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар